ÖZEL HABER Haber Girişi : 09 Ağustos 2022 14:19

Darpçı vekile sert tepki

Darpçı vekile sert tepki
Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un gazeteci Latif Şimşek’e saldırmasını akıl tutulması olarak niteledi.

Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, DP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un gazeteci Latif Şimşek’e saldırmasını akıl tutulması olarak niteledi. Başkan Çakır, katıldığı bir televizyon programında gazeteci Latif Şimşek’i korumasıyla birlikte darp eden Enginyurt’un milletin kendine verdiği vekalet yetkisine gölge düşürdüğünü ifade ederek, “Bir milletvekili düşünün ki, televizyon programında kabadayılık ediyor, reklam arasında saldırıyor ve korumasıyla bir olup gazeteci dövüyor. Ve bunun adı milletvekili ve bunun adı milletin vekili. Kimse kusura bakmasın, millete vekalet eden birisi, yine millet adına kamu görevi yapan bir gazeteciyi darp ediyorsa, yaptığı iş vekillik falan değil, külhanbeyliğidir” diye konuştu.

 

MÜMKÜNSE SİYASET YAPMASINLAR!

Basının bir milletin müşterek sesi olduğunu ve her gazetecinin bilgi alma, bilgi edinme ve kamuoyu adına sorma, araştırma hakkının bulunduğunu anlatan ABB Erzurum Şube Başkanı Çakır, “Üstelik bu hak Anayasa ile teminat altına alınmışken, yasa yapıcı bir kurumun mensubu olan bir milletvekili, gazeteci dövüyor, işi zorbalığa kadar vardırıyor. Bu durum karşısında sessiz kalmamız elbette mümkün değil. Demokrasiyi hazmedememiş ve içselleştirememiş olanlar mümkünse siyasete girmesinler, siyaset yapmasınlar. Belli ki bunlar milleti temsil etmek ulvi bir görevi çok yanlış anlamışlar. Bu ve bunun gibi siyasetçiler, mümkünse hiçbir gazeteci ile muhatap olmasınlar!” şeklinde konuştu.

 

ÇAKIR: SALDIRIYI KINIYORUZ

Enginyurt’un sözde korumasının tutuklanmış olmasının da yerinde bir karar olduğunu ifade eden ABB Şube Başkanı Çakır, “Dağ başında yaşamıyoruz, burası bir hukuk devleti. Değil milletvekili, kim olursa olsun kamu adına görev yapan bir gazeteciyi darp edemez! Böyle bir durumun yaşanmış olmasından yola çıkarak ancak şu söylenebilir. Bunların sadece kendileriyle değil, demokrasiyle de zorları var. Dolayısıyla kınıyoruz. Gazeteci Latif Şimşek’e de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.