Dayatmaya karşıyız!

Erzurum ithal aday söylemiyle yeni tanışmış olan bir şehir değil, bundan yıllar öncesine ait bir tanışıklığımız var bizim aslında. 
Erzurum’a Ayvaz Gökdemir vekil oldu, ithal adaydı, Celal Adan vekil oldu, başka isimler de geldi geçti bu şehirden. 
Bu yüzden memleketin ithal adaylık yaklaşımına başından beri alerjisi var, şimdi de Büyükşehir Belediyesi için İstanbul’dan ithal bir adayın gönderileceği konuşuluyor. Bu kulis bilgisini haber merkezimizde konuşurken, muhabirlerimiz bu söylemin gündeme getirilmesini gerektiğini düşündü. 
Ben şunu anlamıyorum, bu şehrin bir siyaset aklı ve siyasete bakış açısı yok mu ki, ithal aday konusu konuşuluyor sürekli. 
Ben şahsen bir seçmen olarak böyle bir dayatmayla karşı karşıya kalmayı kendine zul kabul ediyorum. Yani benim aklım, benim iradem yok mu ki, benim şehrime dışarıdan bir isim aday ediliyor. Bu sadece bu şehrin insanlarına değil, bu şehrin kendisine ve siyasetine de hakarettir. 
Yani bu şehirde adam kalmadı, bu şehirde aday gösterilecek evsafta kimse yok, o yüzden biz kimi gönderirsek o aday olacak öyle mi?
Sizi bilmiyorum ama benim kitabıma ters bu, dünya görüşüme de ters, fikrime de ters. Çok açık ve net söylüyorum, Erzurum’a ithal aday göndermek gibi bir hataya düşülürse eğer, hiç kimse bu gerçeği yabana atmasın ama sandığa gitmeyecek binlerce kişi olacaktır bu şehirde. Hem de böylesine önem taşıyan bir seçimde böyle bir hataya düşmek tam bir facia olur ki, bunu da siyasetin üst aklı göze alamaz diye düşünüyorum. Kaldı ki, bunu göze almamalı da. Çünkü aklı olan bir üst akıl, böyle bir hataya kesinlikle düşmez, düşmemeli.