DELİKLİ PATRONLAR

Patlak bir lastik düşünün, sürekli hava kaçırıyor ama hava kaçağının nerede olduğunu bulamıyorsunuz.

Türkiye’deki zamlar ve hayat pahalılığı da işte bunun gibi bir şey. Sıra dışı bir pahalılık var ve buna birileri isteyerek sebep oluyor. Hükümet bu kaçağı bulmaya çalışıyor ya da bulmak için gerekli gayreti tam olarak göstermiyor, orası karanlık. Ama kesinlikle bir gerçek var ki, birileri bir yerlerden hava kaçırıyor.

Düşünün ki, anlık hamlelerle bile dolar bir anda liralarca değer kaybedebiliyor. Bu yapay bir şişkinliğin ifadesidir, yani doların olması gereken değer şu andaki değeri değil, daha da aşağılarda olması lazım.

Ama ne oluyor?

Birileri şişiriyor, yapay bir yükseliş alanı oluşturuyor. Gıdada da aynı durum söz konusu; birileri bile isteye tedarik zincirini aksatıyor, arz ve talep dengesini bozuyor, stok yapıyor, peşine bir manipülasyon ve fiyatlar bir bakmışsınız zirveye çıkmış.

Yani piyasa şartlarından dolayı değil, böyle olmasını birileri istediği için oluyor. Ve ben onların kim olduğunu açıklıyorum, sıkı durun!

Hani patronlar kulübü diye bir yapılanma var ya, onlar işte. Başta gıda olmak üzere neredeyse hemen her alanda onlar varlar ve piyasaya diledikleri gibi şekil verebiliyorlar.

Hava kaçağı bunlar işte.

Havayı bunlar kaçırıyor. Dolayısıyla bu deliği bulup artık kapatmak lazım! Üzerine sağlam bir yama mı çekilir, iyice bir zımpara mı atılıyor bilmiyorum ama bu delik haddini iyice aşmaya başladı. Yoksa fiyat artışı falan hikaye; bunlar istiyor, bunlar yapıyor, piyasada diledikleri gibi de at koşturuyor bu delikli patronlar.

Devletin demir yumruğunu masaya vurmasının zamanı gelmiştir, gerekirse de kafalarına indirecek ki o demir yumruğu, milletin azığıyla ve rızkıyla oynamak neymiş görsünler.

Öyle böyle değil!

Sırf piyasaları karıştırmak için yaptıkları fahiş fiyat uygulamaları yüzünden belki de 10 yılda kazanacakları parayı şurada birkaç ay içerisinde kazandılar.

Bunun hesabı sorulmayacak mı yani?

Bu delikli hainlere göz mü yumulacak?

Sorulmalı!

Yumulmamalı!