ÖZEL HABER Haber Girişi : 13 Şubat 2023 13:18

Depremzedelere yardım uyarısı 

Depremzedelere yardım uyarısı 
Geçtiğimiz pazar günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve on ilde yıkıma neden olan deprem, Türkiye’nin gündemi olmaya devam ediyor.

Depremin hemen ardından yurt çapında başlatılan seferberlik Depremzedelerin yarasına ilaç olurken deprem bölgelerinde ise en çok ısıtıcı çadır ve battaniye ye ihtiyaç duyuluyor. Vatandaşların depremzedelere yardım etmek maksadıyla gönderdiği çok sayıda yardım malzemesi depremzedelere ulaştırılırken bölgedeki dağıtımları en çok yavaşlatan ise ikinci el kıyafetler oluyor. Tasnif edilemedi için deprem bölgesine topluca gönderilen kullanılmış kıyafetler, hem görevlileri hem de deprem bölgesinde kurulan çadır kentlerde ki iş akışını yavaşlatıyor. 

BATTANİYE, ISITICI VE KIYAFET 
Yetkililer havanın kış olması sebebiyle deprem bölgelerinde en çok ısıtıcı kışlık kıyafet ve battaniyeye ihtiyaç duyulduğunu dile getirerek , vatandaşların yardım malzemeleri temin ederken daha çok bu tarz malzemeler gönderilmesini istedi. 
Konu ile ilgililer , “ vatandaşlarımızın bize gönderdiği yardım malzemelerinin her birisi kıymetli her birisi değerli. Devletimiz bütün imkanlarıyla deprem bölgesindeki yaraları sarmaya devam ediyor. Vatandaşlarımızın da katıldığı bu seferberlik hali bir tek ihtiyaç sahibi kalmayıncaya kadar da devam edecek. Şu anda deprem bölgesinde daha çok ısıtıcı ya kışlık kıyafetleri battaniyeleri ihtiyaç var. Yardımcı olmak isteyen vatandaşlarımızın özellikle bu malzemeleri yardım olarak gönderilmesini sağlaması yararlı olur” dediler. 

KULLANILMIŞ KIYAFET UYARISI 
Deprem bölgesinde duyulan kıyafet ihtiyacını ikinci el ürünlerle gidermenin şu yoğunlukta çok zor olduğunu vurgulayan yetkililer , “ kullanılmış kıyafetler tasnif edilemeden deprem bölgelerine gönderildiği için burada genellikle yoğun karmaşaya neden oluyor. Bu yüzden hayırsever vatandaşlarımız kıyafet yardımı yaparken mümkün mertebe kullanılmamış eşyalar gönderirlerse depremzedeleri çok daha faydalı olmuş olacaklar” dediler.