ÖZEL HABER Haber Girişi : 01 Nisan 2023 13:09

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü açıkladı: Sıcak günler geri geliyor 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü açıkladı: Sıcak günler geri geliyor 
Erzurum’da son iki gündür etkili olan kar yağışı ve soğuklar, bölgeyi bugün terk ediyor.

Hava sıcaklığının yeniden yükselişe geçmeye başlayacağı Erzurum’da, bugün ve yarın hava parçalı bulutlu, Pazartesi günü de hafif yağmurlu olacak. Salı gününü az bulutlu ve açık bir gökyüzü ile geçirecek olan Erzurum’da, Çarşamba günü ise hava parçalı bulutlu ve açık olacak. Bugünden başlayarak hava sıcaklıklarının kademeli olarak yükselişe geçeceği Erzurum’da, önümüzdeki 5 gün boyunca en yüksek hava sıcaklığı 15 derece olacak. 

HAVALAR ISINIYOR 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Erzurum’u havaların ısınmaya başlayacağı dolu dolu bir 5 gün bekliyor. Gündüz hava sıcaklıklarındaki hızlı artış kadar, gece sıfırın altına kadar düşecek olan hava sıcaklıklarıyla da dikkat çeken Erzurum’da, bugün gece termometreler sıfırın altında 12 dereceyi gösterecek. Gündüz sıcaklığının 3 derece olarak ölçüleceği şehirde, Pazar günü gece sıcaklığı eksi 7, gündüz sıcaklığı ise sadece 7 derece olacak. 

KADAMELİ YÜKSELİŞ 
Erzurum’da gece sıcaklıklarının da kademeli olarak yükselişe geçeceği Erzurum’da, Pazartesi gece termometreler eksi 3, gündüz ise 10 dereceyi gösterecek. Salı ve Çarşamba günleri gündüz sıcaklığının 15 derece olarak ölçülmesinin beklendiği Erzurum’da, gece sıcaklıkları da 1 derece olacak. Önümüzdeki hafta boyunca bunun dışında kar ya da yağışlı bir hava beklenmiyor.