DİKKAT, PETROL ÇIKABİLİR!

Adana Ceyhan’da petrol olmadığı öne sürülerek denilerek kapatılan ve aslında tam tersine altında son derece kaliteli petrol yatakları olduğu ortaya çıkan kuyulardan bahsetmiştim. Eşimiz dostumuz sağolsunlar, yazıma istinaden dediler ki; “Erzurum’da da kapatılan petrol kuyuları var, bunları da gözden geçirmek lazım” diye.
Aslında haklılık payları yok değil, onlarda da vardır bir çapanoğlu. Yani birbirine uzak bir coğrafya değiliz ki, üstümüz ne ise, altımız da odur. Buradan TPAO yetkililerine çağrıda bulunmak istiyorum, gelsinler şu Pasin Ovası için de benzer bir araştırma yapsınlar. Sonuçta Erzurum’da da bundan 30-40 sene önce petrol kuyuları açılmış, sonra petrol yok denilerek kapatılmış. Erzurum’da o kuyular nerede ise, kollar sıvanmalı ve çalışmalara başlanmalıdır. Ben bundan ümitliyim, çünkü Erzincan’ tarafına doğru bu toprakların altından neft çıktığını hepimiz biliyoruz. Sonuçta bu da bir petrol türevi, araştırılsa bu bölgeden onlar da çıkar.
İşte Erzurum milletvekillerimiz için bu büyük bir fırsat, gerekli çalışmaların yapılması için önayak olsunlar; Enerji Bakanı Fatih Dönmez, dün yeraltı zenginliklerimizle ilgili açıklamalar yapıyordu, en geç 2026 yılında kendi gazımızın kendimize yeteceğini ifade ediyordu.
Bunlar üzerinde durulması ve atlanmaması gereken ayrıntılar.
Yani dışa bağımlı olmaktan kurtuluyoruz, dolarların dışarıya akmasından kurtuluyoruz. Üstüne bu petrol hamleleri gelirse, kalıbımı basarım önümüzdeki 10 yıl içerisinde bambaşka bir Türkiye’de yaşıyor hale geliriz.
Bundan emin olabilirsiniz.