ÖZEL HABER Haber Girişi : 29 Mart 2023 11:28

DİLİNİZİ Mİ YUTTUNUZ? 

DİLİNİZİ Mİ YUTTUNUZ? 
Ülkenin tamamen milli ve yerli olan ekonomik tüm kazanımlarına karşı diş bilenirken, STK’lar ise susmakla yetiniyor. 

Komünistinden sosyalistine, bölücüsünden terör sevicisine varıncaya kadar muhalefet partileri daha şimdiden millete parmak sallamaya ve tehditler yağdırmaya başladı. Muhalefet, Millet İttifakı adı altında ülkenin tamamen milli ve yerli olan ekonomik tüm kazanımlarına karşı diş bilerken, bu tablonun sivil toplum örgütleri tarafından sadece seyrediliyor olması “pes doğrusu” dedirtti. Ürettikleri ekonomik değerleri hükümetin sağladığı imkânlarla büyüten ve yine sunulan yatırım teşvikleriyle zirvelere uzanan iş çevreleri başta olmak üzere meslek örgütlerinden sivil toplum ve demokrasi kuruluşlarına kadar birçok kesim, muhalefetin adeta çizgiden çıkardığı siyaseti izlemekle yetiniyor. 

ONLAR HER YERDELER  
Sol fraksiyonlu sivil demokrasi yapılanmaları başta olmak üzere Millet İttifakını açıktan destekleyen STK’lar, medya kuruluşları ile sosyal medya ortamlarında algı üstüne algı yaparken, Cumhur İttifakının yanında olması gereken STK’lar ise susmayı tercih ediyor. Yurt genelinde olduğu gibi, Erzurum’daki STK’ların da sessizliğe büründüğü dikkatlerden kaçmazken, milleti açıkça tehdit eden ve ülkenin kazanımlarına karşı meydan okuyan kesimlere neden sessiz kalındığı çok merak ediliyor. 

ERZURUM’DAKİLERİN DE FARKI YOK
Erzurum’daki sivil toplum kuruluşları, meslek örgüleri ve sendikaların Millet İttifakı’nca sergilenen pervasızlığa karşı tepki göstermeleri istenirken, bu tepkilerin gösterilmemesi sebebiyle muhalefetin haddini aşmaya başladığı ifade ediliyor. Erzurumlu vatandaşlar, “Baharın gelişine, ota, çiçeğe, böceğe, her meseleye konuşan ve tepki koyan Erzurum’daki sivil toplum kuruluşları, milletin tehdit edilmesine niye ses çıkartmıyor? Neyi bekliyorlar, yoksa rüzgâr nereden eserse oraya dönmeyi mi?” diye sordular.