ÖZEL HABER Haber Girişi : 28 Ağustos 2023 10:47

DİRİLİŞ FIRSATI

DİRİLİŞ FIRSATI
Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır’ın “Erzurum Yüzyılı” önerisine TDED’den tam destek.

Anadolu Basın Birliği (ABB) Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır’ın, “Erzurum Yüzyılı” önerisine ilk destek TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş’tan geldi. “Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Erzurum için Cumhuriyet’in 100’üncü yılında ortaya bir fark koymak düşer” diyen Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Şube Başkanı Murat Ertaş, bu önemli ayrıntının kesinlikle dikkate alınması gerektiğini kaydetti. 
ABB Başkanı Musa Çakır’ın Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı Erzurum için “Erzurum Yüzyılı” başlığıyla bulunduğu çağrıyı önemli bulduklarını kaydeden Ertaş, “Tarihi, yaşadığı savaşları, hududu bekleyen garnizon olması, tarihi gümrük şehri olması nedeniyle Erzurum vatan demektir, Türkiye demektir” ifadelerini kullandı. 

YENİ BİR DİRİLİŞ… 
Erzurum’un herhangi bir şehir olmadığını ifade eden TDED Erzurum Şube Başkanı Ertaş, “Erzurum, şehirden ötedir. Cumhur İttifakı’nın Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesine Erzurum ihmal edildiği her konuda yeni bir dirilişe imza atsın ve kendine gelsin isteriz elbette. Erzurum Yüzyılı hedefini birkaç etkinlikle atlatılabilecek basit bir hedef olmamalıdır. Hızlı tren projesi, yetersiz uçak seferleri gibi ulaşım, 6. Bölge teşvik, doğalgaz indirimi ve şehrin gündemindeki birçok konuda müjdeler ve hızlı çözümler bekliyoruz” diye konuştu. 

FIRSATA ÇEVİRMELİYİZ 
Erzurum’un vatan için her zaman ilk sesi haykıran şehir olduğunun altını çizen Ertaş, “Cumhuriyet tarihimiz boyunca birçok siyasetçinin seçim çalışmasını Erzurum’dan başlatma geleneğinin altında Erzurum’un “ilk ses” olan karakteri vardır. Velhasıl Musa Bey’in bu mühim çağrısını siyasetçisiyle, bürokratıyla ve sivil toplumuyla Erzurum için bir fırsata çevirmeye çalışmalıyız” dedi.