ÖZEL HABER Haber Girişi : 24 Nisan 2023 09:43

Dönüşü kalabalık oldu

Dönüşü kalabalık oldu

 

Bayram tatili sebebiyle dün ve bugün hem otogar, hem de havalimanında dönüş yoğunluğu yaşandı. Kısa olsa da bayram tatilini Erzurum dışında geçirmek isteyenlerin dönüşü genellikle karayolu üzerinden oldu. Uçak bileti fiyatlarının yüksek oluşu nedeniyle karayolunu tercih etmek zorunda kalan tatilcilere, bir de öğretmenler eklenince yoğunluk daha da arttı. Bir haftalık ara tatil nedeniyle memleketlerine giden öğretmenler, dönüş yolunda tatilcilerle birleşince hem otobüslerde, hem de otogarlarda hareketlilik yaşandı. Uçak biletlerini tatil öncesinden rezerve ettirmiş olanlar, havayolu ile yolculuk yaparken, son anda yapılan tatil planları ise, tatilcilerin yönünü karayoluna çevirmiş oldu.  

REZERVASYONLAR DOLDU 
Erzurum Otogarı’nda dün gün boyunca yaşanan yoğunluğun bugün de devam etmesi beklenirken, havalimanında aynı canlılık yaşanmadı. Uçak sefer sayılarının kısıtlı, biletlerin de pahalı olması sebebiyle yolcu sayısının ortalamanın üzerine çıkamadığı Erzurum’da, Haziran ayına yönelik olarak yapılan rezervasyonlar ise neredeyse tamamen dolmuş durumda. Ucuz bilet arayışındaki tatilciler, uçak biletlerini şimdiden satın alırken, hem seyahat acenteleri ve hem de vatandaşlar ise, fiyatların yüksek oluşundan yakınıyor. 

MALİYETLER AZALTILMALI 
Acente işletmecileri, akaryakıt fiyatları başta olmak üzere işveren maliyetlerinin yüksek oluşu nedeniyle yolculukların artık çok pahalı olduğunu belirterek, “Hem sektörü ve hem de vatandaşları rahatlatma adına yolculuk maliyetlerinin aşağışya çekilmesi gerekiyor. Bununla ilgili olarak akaryakıtta bir düzenleme yapılabilir. Böyle giderse, önümüzdeki yaz aylarında otobüsle yolculuğun maliyeti bin lirayı bulur. Çünkü maliyetler sürekli artıyor” dediler.