Dönüşüm devam edecek 

Kültür Yolu Projesi’nin ikinci etabından Ali Paşa Mahallesi’ne, Dağ Mahallesi dönüşüm projesinden şehir merkezinde devam eden birçok yatırıma kadar Erzurum’da adeta seferberlik ilan eden Başkan Sekmen, geçtiğimiz günlerde Ali Paşa Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Kentsel dönüşüm saha gezileri kapsamında Ali Paşa Mahallesi sakinleriyle buluşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, hem görüş alışverişinde bulundu, hem de Erzurum’un şehir merkezi için tasarladığı kentsel dönüşüm planlarından bahsetti. 

ERZURUM’DA BÜYÜK DÖNÜŞÜM  Erzurum’un merkezinde Yakutiye, Palandöken ve Aziziye’deki ekonomik ömrünü tamamlamış çok sayıda yapı ve bağımsız birimin dönüşüme tabi tutulduğunu kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum’umuz tarihinde görülmemiş bir kentsel dönüşüm yatırımıyla karşı karşıya kaldı. Şehrin birçok noktasında yapısal anlamda reform denilebilecek adımlar attık, dönüşümler uyguladık. Kültür Yolu Projesi ile kadim şehrimizin tarihi yüzünü gün ışığına çıkarttık. İkince etaba başladık, SGK Müdürlüğü binasını yıkıyoruz. Kurşunlu Mahallesini de içine alan bölgede son derece muntazam bir dönüşüm uygulayacağız” diye konuştu. 

TEDBİRLER KATLANACAK  Öte yandan 6 Şubat deprem felaketinin ardından gündeme gelen tedbir tartışmalarıyla ilgili olarak da konuşan Başkan Mehmet Sekmen, “Belediyemize yeni sistemler, yeni araç-gereç ve ekipmanlar kazandırıyoruz. Bundan sonraki süreçte yapılarla ilgili tedbirlerimizi iki katına çıkartacağız. Zemin etüdünden binanın röntgeninin çekilmesine varıncaya kadar her aşamada yapıları fiziksel olarak yakından talip edeceğiz” dedi.

  • 3 / 1 Dönüşüm devam edecek  0

  • 3 / 2 Dönüşüm devam edecek  1

  • 3 / 3 Dönüşüm devam edecek  2