Geleceğin yıldızlarını yetiştiren DSİ Spor alt yapı organizasyonu kapsamında seçmeler başladı. 7-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek seçmelere, 2007 ve 2016 doğumlu çocuk ve gençler katılabiliyor. Lisanslı ya da lisanssız tüm sporcular seçmelere katılabilir.
SEÇMELERİN PROGRAMI
2007-2012 doğumlu gençlerin seçmeleri 7-8-9 Temmuz tarihlerinde saat 17.00-20.00 arasında, 2013-2016 doğumlu gençlerin seçmeleri ise 10-11 Temmuz tarihlerinde saat 16.00-19.00 arasında gerçekleştirilecek. Kulübün alt yapı seçmeleri DSİ 10. Bölge Müdürlüğü Spor Tesislerinde yapılıyor. Seçmelere katılmak isteyen adaylar, 7 Temmuz ile 18 Temmuz tarihleri arasında DSİ Spor tesislerinde malzemeleri ile birlikte belirtilen gün ve saatler içerisinde hazır bulunmaları istendi.
DSİ SPOR YETKİLİLERİNDEN AÇIKLAMALAR
DSİ Spor teknik sorumlusu Önder Dumlu, her yıl olduğu gibi bu yılda seçmeleri okul tatiline göre planladıklarını belirtti. Dumlu, Diyarbakır’daki yetenekli çocukları ve gençleri DSİ Spor’un alt yapısına alarak onların gelecekleri için hedefler belirlemelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını ifade etti. Seçmelerin 18 Temmuz’a kadar süreceğini ve 2007 ile 2016 yaş grupları arası gençleri DSİ Spor alt yapısına alacaklarını söyledi. DSİ Spor antrenörü ve eski takım kaptanı Hasan Kızıl ise her sene yaş kategorisine göre takımların Türkiye şampiyonalarına katıldıklarını ve DSİ Spor olarak bölgede büyük başarılara imza attıklarını vurguladı. Kızıl, oyun bilgisi, teknik kapasite ve saha zekâsı gibi kriterleri ön planda tuttuklarını belirtti.
VELİ VE SPORCULARIN GÖRÜŞLERİ
Oğlunu seçmelere getiren veli Uğur Altaş, DSİ Spor kulübüne teşekkür ederek sporun yaygınlaşmasında emeği geçen herkese minnettarlığını dile getirdi. Seçmelere katılan Civan Aykaç, internetten gördüğü ve beğendiği için seçmelere katıldığını, Arda Öztürk gibi başarılı bir sporcunun bu kulüpten çıktığını bildiğini söyledi. Bir diğer veli Hatun Balkan ise oğlunun başarılı olması için seçmelere geldiklerini ve kulübün daha iyi yerlere geleceğine inandığını ifade etti. Seçmelere katılan Muhammed Habip Balkan da futbol oynamayı sevdiğini ve Diyarbakır’ın en iyi kulübü olduğunu düşündüğü için DSİ Spor’un seçmelerine katıldığını belirtti.