ÖZEL HABER Haber Girişi : 16 Nisan 2024 11:44

EGC de orada olacak

EGC de orada olacak
Dünyanın en iyilerinin yarışacağı şampiyonaya 52 ülkeden 431 sporcu katılacak.

Antalya’da yapılacak olan Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonasına katılacak ülke ve sporcu sayısı belli oldu. Dünyanın dört bir yanından medya mensuplarının takip edeceği dev organizasyonda, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti de temsil fırsatı bulacak. 21 Nisan 2024 pazar günü gerçekleştirilecek olan küresel organizasyon hakkında bilgiler aktaran Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Musa Çakır, 52 ülkeden 431 sporcunun Türkiye’ye geleceğinin altını çizdi. 

KOTA ALACAKLAR 
Söz konusu organizasyon kapsamında Paris 2024 Olimpiyat Oyunları için kota alacak sporcu ve takımların belirleneceğini anlatan Çakır, “Şampiyonada 52 ülke mücadele verecek. U20 kategorisinde kadınlar ve erkekler 10km, Büyükler kategorisinde kadınlar ve erkekler 20km yarışmalarının yanı sıra Dünya Atletizm Birliği (WA) tarafından ilk kez bu şampiyonada düzenlenecek olan Maraton Yürüyüş Karışık Bayrak yarışlarına ise 37 ülke katılım gösterecek. Öte yandan Şampiyonanın son start listeleri 20 Nisan Cumartesi günü açıklanacak” diye konuştu. 

ÖNDE GELEN İSİMLER 
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çakır’ın da katılacağı dev organizasyonla ilgili olarak şu bilgiler aktarıldı. 
Dünya Yürüyüş Takım Şampiyonasına branşın önde gelen isimleri katılıyor. Olimpiyat şampiyonları İtalya'dan Antonella Palmisano ve Massimo Stano ile Polonya'dan Dawid Tomala, bu yarışın iddialı isimleri arasında yer alıyor. Budapeşte'de düzenlenen son Dünya Şampiyonasında 20km ve 35km branşlarında duble şampiyonluk kazanan İspanyol Alvaro Martin ile Maria Perez de Antalya’da kürsüye en yakın isimler arasında gösteriliyor.

LİSTEDEKİ YILDIZLAR 
Tokyo Olimpiyatlarının madalyalı sporcuları Kolombiyalı Lorena Arenas, Kanadalı Evan Dunfee, Almanya'dan Jonathan Hilbert, Japonya'dan Koki Ikeda ve Çin’den Liu Hong'un yanı sıra 2023 Dünya şampiyonasının madalyalı sporcuları Brezilyalı Caio Bonfim ile Japonya'dan Masatora Kawano ve Avusturalualı Jemima Montag da listedeki yıldız isimler arasında yer alıyor.
4 kez dünya şampiyonası madalyası sahibi İsveç’ten Perseus Karlstrom, Muscat'ta 35km şampiyonluğunu kazanmasından iki yıl sonra Antalya’da 20km'de yarışacak. Bu yarışmada Ekvador'dan 35 km'de dünya ikincisi Brian Pintado, Alman Christopher Linke, Japonya'dan Ryo Hamanishi ve İspanyol Paul McGrath da mücadele verecek.
Ev sahibi olan Türkiye'nin kadrosunda ise, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında madalya kazanan Meryem Bekmez ile U20 Dünya şampiyonu Mazlum Demir de yer alıyor.