ÖZEL HABER Haber Girişi : 12 Eylül 2022 14:20

Eğitim öğretime merhaba

Eğitim öğretime merhaba
2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı bugün çalacak olan ders ziliyle başlamış olacak.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı bugün çalacak olan ders ziliyle başlamış olacak. Erzurum’da bin 150 okulda yaklaşık 160 bin öğrencinin bugün itibariyle eğitim öğretime başlayacağı bildirilirken, okullardaki eksiklikler de tamamlandı. Yeni atamalarla birlikte öğretmen açığının da büyük ölçüde kapatıldığı Erzurum’da, ihtiyaç duyulan okul ve branşlarda ücretli öğretmenlik uygulamasına da başvurulabilecek. Öğrencilerin giriş ve çıkış saatlerine yönelik olarak her türlü tedbir alınırken, güvenlik güçleri de bu saatlerde yoğun olarak görev yapacak. Sınıflarına girer girmez öğrencileri yeni eğitim sezonuna ait ders kitapları karşılayacak. Ücretsiz ders kitabı uygulaması, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da ailelerin sırtından büyük bir mali yükü almış olacak. Öğrenci velileri, en büyük sıkıntının kaymak ders kitapları olduğunu kaydetmiş ve bu konuda bakanlığın tedbir almasını istemişti. Milli Eğitim Bakanlığı ise, velilerin bu çağrısına kulak vererek, ailelere adeta müjde niteliğinde bir haber vermişti. Bakanlığın ilk kez bu yıl hayata geçireceği uygulamayla, öğrencilere ders kitaplarının yanında ayrıca kaynak kitap dağıtımı da yapılacak.

 

VELİLERE KAYNAK MÜJDESİ

Öğrenci velileri, bu uygulamanın büyük bir yükü ortadan kaldıracağını belirterek, “Önceden de ders kitabı dağıtılıyordu. Ancak öğretmenler bu ders kitaplarını kullanmak yerine bizden öğrencilerimize yardımcı kaynak kitabı almamızı istiyordu. Çok pahalı olan bu kaynak kitaplar bütçemizde önemli bir yer tutuyor ve açıkçası bizi çok yoruyordu. ders kitapları ile birlikte ücretsiz yardımcı kaynak kitabı dağıtılacak olması yeni eğitim öğretim yılında bizim için büyük bir avantaj olacak. Bakanlık yetkililerimize teşekkür ediyoruz” dediler.

 

YÖNLENDİRME YAPILMASIN!

Öte yandan öğrenci velileri, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine çağrıda bulunarak, bazı okul ve öğretmenlerin öğrencileri belli başlı kırtasiyelere yönlendirdiklerini hatırlatarak, “Okullar ve öğretmenler bu konuda uyarılırsa çok iyi olur. Çünkü aynı ihtiyacı görebilecek nitelikteki kırtasiye ürünlerini çok daha ucuza temin etmek varken, belli başlı noktalara yönlendirilmek olmuyor. Öğretmenler mümkünse hangi kırtasiyeden hangi ürünün alınacağına müdahale etmesinler. Dileyen dilediği yerden alışveriş yapsın ve ihtiyacını karşılasın. Bu durum kitaplar ve kaynaklar için de geçerli” diye konuştular.