Eğitim sistemi

Her zaman söyleriz:
En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır…
İnsana yapılan yatırımın en iyi yolu ise eğitimdir, eğitimden geçmektedir. 
Bu bakımdan eğitim adına atılan her adımı kıymetli buluyor, eğer doğru ise de, elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz…
İtiraf etmeliyiz ki, milli eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in attığı adımlar sayesinde Türkiye’de yeni bir dönemin başlayacağını olan inancımız daha da perçinlendi. 
Çünkü uzun yıllardır bize dayatılan bir eğitim sistemi üzerinden çocuklarımızı yetiştiriyor diğer bir ifadeyle geleceğimizi inşa ediyorduk. 
Gençliğimizin geldiği nokta ortada, demekki doğru yatırımı yapamamışız!
Dolayısıyla milli eğitim Bakanı Yusuf hoca, eğitim alanındaki sorunları kökünden çözmek adına hakikaten de kıymetli adımlar atıyor. 
Hiçbir şey yapmasa bile en azından eğitim sistemimizin milli bir kimliğe bölünmesi için mücadele ediyor. 
Biliyor musunuz bu çok önemli!
Çünkü çocuklarımızı ve gençlerimizi milli ve manevi değerlerle donata bilmemiz için mevcut eğitim sistemi maalesef gerekli niteliklere sahip değil…
Hal böyle olunca çocuklarımıza kaliteli bir eğitim veremediğimiz gibi geleceğimizi inşa ettiğimiz gençlerimizle istediğimiz hedeflere de varamıyoruz. 
Ne zaman ki eğitim sistemimiz millileşir ve yerlileşir, işte o zaman bu süreç başarıyla sonuçlanır. 
İddia ediyoruz; milli eğitim sistemimiz baştan sona değiştirilirse ve çocuklarımız gençlerimiz bu dayatma eğitim sisteminden kurtulursa, yarınlarımızdan ve geleceğimizden ancak o zaman emin olabiliriz. 
Bu sebeple herkesin önceliği eğitim olmalı herkesin beklentisi milli bir eğitim sistemi olmalıdır…