Eğitim sistemimiz

Bir dost meclisinde konuşulurken ben de kulak misafiri oldum. Özel okulların fiyatları ile ilgili olarak birbirleri ile görüş alışverişinde bulunan dostlar, konuştuklarıyla beni gerçekten çok şaşırttılar. 
Birinin yeni okula başlayacak bir çocuğu var. İsmi lazım değil gitmiş özel bir okuldan fiyat almış. Adama verdikleri fiyat 75.000 TL. 
Yanlış anlamayın doğu Akdeniz Üniversitesi’nde okumayacak bu çocuk.
Erzurumda özel bir ilkokulda öğrenime başlayacak. Belki günümüz şartlarına ve ekonomik koşulları öne sürecek olabilirsiniz. Ama akıl var mantık var 75.000 TL bir öğrenci için ne demek?
Belki bu para bu iş için çok normal bir rakamdır onu bilemiyorum ama beni asıl üzen; devlet okullarının kalite standardının özel okulların ekmeğine yağ sürdüğüdür.
Yani devlet okullari nitelikli eğitim veriyor olsalar özel okullar anne babalara bu kadar cazip gelmez öyle değil mi?
Bence öyle. 
Öteden beri Türkiye’deki eğitim sisteminin baştan sona değiştirilmesi gerektiğini savunan birisiyim. Bilim ve teknoloji çağını yaşıyor olmamıza rağmen devlet okullarimizin bu kadar kaliteden yoksun oluşu benim içimde hep bir yer olmuştur.
Bunu kanıtlamanın birden fazla yolu var!
Erzurum’un eğitimdeki başarı sıralaması ve puan ortalamasına isterseniz bir bakın!
Sınavlarda öğrencilerimizin elde ettiği puanlarla oluşturulan bu standart, deyim yerindeyse yerlerde sürünüyor. Hal böyle olunca özel okul fiyatları da alıp başını gidiyor elbette. 
Önümüzde seçimler var ve muhtemelen seçimlerin hemen ardından Türkiye yeni gelişmelere gebe olacak. 
Fırsat hazır bu fırsat iken Türkiye 100 yılı vesilesiyle eğitim sistemimizin de gözden geçirilmesi gerekir diye düşünüyorum. 
Ve son bir ekleme daha yapayım!
Bu değişikliği yapmak kesinlikle Cumhur İttifakı ileri için olur. Çünkü ben millet ittifakının milli eğitim sistemi diye bir derdinin olduğunu ya da olacağını düşünmüyorum.