ÖZEL HABER Haber Girişi : 05 Ekim 2022 17:25

Eğitime aslan payı

Eğitime aslan payı
Erzurum’da Ağustos ayı itibariyle kamunun yaptığı eğitim harcaması 2 milyar 599 milyon liraya ulaştı.

Erzurum’da Ağustos ayı itibariyle kamunun yaptığı eğitim harcaması 2 milyar 599 milyon liraya ulaştı. Kişi başına eğitim harcamasının 3 bin 434 liraya yükseldiği Erzurum’da, eğitim hizmetlerine ayrılan bütçe bakımından Erzurum bölge ikincisi oldu. Türkiye sıralamasında 20’nciliği elde eden Erzurum, eğitim yatırımları noktasında aslan payını alırken, şehre yapılan eğitim harcaması memnuniyet uyandırdı. Erzurum’un kamu hizmet harcamaları arasında eğitime ayrılan payın yüzde 30,8’lik paya sahip olması, eğitim camiasını da mutlu etti. Milli Eğitim Bakanlığı eliyle yürütülen çalışmalar ve yapılan harcamaların eğitim ağırlıklı olması, şehrin, bölgenin eğitim merkezi olma noktasındaki gayretini gözler önüne sermiş oldu.

 

BAKAN ÖZER AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda Erzurum’a gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de, bakanlığının Erzurum’daki yatırımları için ödenek üstüne ödenek çıkarttığını ifade etmiş, şehre yapılan eğitim harcamalarının milyarlarca lirayı bulduğunu dile getirmişti. Hazine ve Maliye Bakanlığı verileriyle de doğrulanan bu durum, Dadaşlarda memnuniyet uyandırırken, eğitime yönelik olarak verilen hizmetlerde belediyelerin de büyük pay sahibi olduğu biliniyor. Erzurum’da Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere merkez ilçe ve diğer belediyelerin de okulların bakım ve onarım şeklindeki ihtiyaçlarını giderdikleri kamuoyunun dikkatinden kaçmıyor.

 

YEREL YÖNETİMLER DE HARCIYOR

Yerel yönetimler tarafından yapılan harcamalarla birlikte bu rakamın çok daha yukarılara tırmandığını ifade eden yetkililer, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı harcamalara yerel yönetimlerin yaptığı harcamalar da eklenirse, eğitime ne kadar büyük bir pay ayrıldığı çok daha net anlaşılacaktır” dediler.

Bu arada Milli Eğitim Bakanı Özer’e teşekkür eden Dadaşlar, eğitim hizmetleri ve yatırımların yanı sıra Erzurum’daki öğretmen açığının da bütünüyle kapatılması çağrısında bulundular.