ÖZEL HABER Haber Girişi : 01 Ekim 2022 17:03

Ekim ayına sıcak giriş

Ekim ayına sıcak giriş
Meteoroloji raporuna göre; Erzurum’da önümüzdeki bir hafta boyunca sıcaklıklar 23 ile 25 derece arasında seyredecek.

Erzurum’da Ekim ayının ilk haftasında yazdan kalma günler yaşanacak. Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün haftalık havca tahmin raporuna göre; Erzurum’da önümüzdeki bir hafta boyunca sıcaklıklar 23 ile 25 derece arasında seyredecek. Sadece Salı günü yağışın beklendiği Erzurum’da, sıcaklıklarda çok ciddi bir düşüş gözlenmeyeceği gibi, yağışın hemen ardından havalar ısınmaya devam edecek. Meteorolojik verilere göre; hava bugün Erzurum’da parçalı bulutlu ve açık 23 derece,  yarın az bulutlu ve açık 24 derece, Pazartesi günü de parçalı bulutlu ve açık 25 derece olacak. Gök gürültülü sağanak yağışın etkili olacağı Salı günü ise hava sıcaklığı 23 dereceye gerileyecek. Sıcaklıkların Çarşamba ve Perşembe günü yeniden 25 dereceyi göreceği Erzurum’da, hafta sonuna kadar başka yağış beklenmiyor.

 

YURT GENELİNDE ETKİLİ OLDU

Meteoroloji uzmanları, Eylül ayının ilk haftasında hava sıcaklıklarında yaşanan ani düşüşün sadece Erzurum’a has bir durum olmadığını belirterek, “O hafta yurt genelinde bir ani sıcaklık düşüşü yaşandı. Tabi Erzurum bu düşüşten çok daha fazla etkilendi. Sonrasında hava sıcaklıkları mevsim normallerini yeniden gördü. Önümüzdeki bir hafta boyunca da Erzurum için sıra dışı bir durum görünmüyor. Sadece Salı günü yağış beklentimiz var, o da sıcaklıkları pek fazla etkilemeyecek” dediler.

 

KIŞ ZOR GEÇECEK GİBİ…

Erzurum ve bölge için bu yıl kış aylarında mevsim normallerinde bir seyir beklediklerini kaydeden meteoroloji uzmanları, “Geçtiğimiz kış aylarında beklenen yağış olmamış, sıcaklıklar ise mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşmişti. Mart ve Nisan aylarında yağan kar, ardından devam eden yağmurlarla yağışlar da mevsim normallerine ulaşmış oldu. Çok kurak ve sıcak bir yaz mevsimi geçirdik, muhtemelen kış aylarını da mevsim normallerinin dışında geçireceğiz” dediler.