EKMEĞİMİZİN TUZU

Yanarım yanarım en çokta buna yanarım. Futbol tesisleriyle, kamp imkanlarıyla ve irtifa sahalarıyla çevrili bir şehrimiz var ama stadyum sıkıntısı yaşıyoruz, yetmezmiş gibi birde Erzurumspor’umuzun belirsizliği içerisindeyiz.
Yani bir şehirde aynı anda bu kadar şanslı ve yine aynı anda bu kadar mı talihsiz olur? Süper Lig ekipleri bile kamp yapmak için Erzurum’a geliyor, ama futbol şehri Erzurum’un stadyum sorunu var, şehrin adını taşıyan takımı da eli kolu bağlanmış duruyor. 
Bizdeki imkanlar başka şehirlerde olsaydı yemin ediyorum şehir takımları bu halde olmazdı. Ama iş dönüp dolaşıp Erzurum’a gelince niyeyse sıkıntılarla karşı karşıya kalan Erzurum oluyor.
Rahmetli ninem derdi ki, benim ekmeğimin tuzu yok diye. Erzurum’da aynı öyle… 
Bu memleketin adını namını herkes kullanıyor, ama hiç kimse bu şehre karşı olan minnet borcunu ödemiyor, ödemek istemiyor. 
O yüzden Erzurum herkesten alacaklıdır ama Erzurum’a borçlu olanlar bir türlü gereğini yapmıyor. Buna rağmen Erzurum herkesin şanına şan katmaya devam ediyor. 
Gelelim Erzurumspor’daki son havadislere: edindiğim bilgilere göre, stadyumda maçlar oynanacakmış. Bazı kesimler bunun mümkün olmadığını söylüyor, kimileride maçların çevre illerden birisinde oynanacağını dile getiriyor. Yani bu konudada bir netlik yok. Yani kimse Erzurum’un ve Erzurumspor’un akıbetinin ne olacağını bilmiyor, bilemiyor, kestiremiyoruz. Dalından düşmüş bir yaprak gibi savrulup duruyoruz.