ÖZEL HABER Haber Girişi : 07 Mart 2023 11:00

Ekmekte rekabet mutluluğu 

Ekmekte rekabet mutluluğu 
Erzurum’da halen 4 liradan satışa sunulan ekmeğin bundan böyle 3 liradan satılacağı öne sürülüyor.    

Erzurum’da ekmek fiyatlarının düşüşe geçeceği öne sürülüyor. Fırıncılar arasındaki rekabet yüzünden hali hazırda Erzurum’da tanesi 4 liradan satışa sunulan ekmeğin bundan böyle 3 liradan satılacağı iddia edildi. Bazı fırın işletmecilerinden edinilen bilgilere göre; fiyat rekabetinde iplerin birkaç gün içerisinde kopacağı ve fiyatların aşağı çekileceği konuşuluyor. İddiaya göre; Erzurum’daki ruhsatsız kimi fırınların ekmek fiyatlarında indirime gitmesi ve rayiç bedel altında satış yapması üzerine ekmek fiyatlarına yeni bir zorunlu güncelleme yapılacak. Bu bilgi çeşitli marketler tarafından da doğrulanırken, indirimli ekmek satışına ne zaman başlanacağı ise henüz netleşmedi. 

“SÜRÜMDEN KAZANIRIZ”
Fırıncılar arasındaki rekabetin giderek boyut büyüttüğünü ve fiyatların bir süredir tartışma konusu olduğunu dile getiren market işletmecileri ise, halen 4 liradan satılan ekmeği 3 liradan satışa sunacak olmanın büyük bir avantaj olacağını ifade ederek, “Tabi bu durum bizim de işimize gelir. 4 liradan satılan ekmeği 3 liradan satışa sunmak demek, hem sürümden kazanmak, hem de müşteri kazanmak anlamı taşıyor” dediler. 

VATANDAŞ ÇOK MEMNUN 
Vatandaşlar ise, ekmeğin 3 liradan satılacak olmasından büyük mutluluk duyacaklarını ifade ederek, “Ekmek fiyatlarındaki aşırı yükseliş moralimizi zaten bozuyordu. Bir lira eksiğine bile olsa 3 liradan ekmeği satın almak, aile bütçemiz açısından sevindirici bir gelişme. Fırıncıların rekabetinden kaynaklanan bu durum karşısında çok memnun olacağız” diye konuştular.