Emniyet’e teşekkürler

Okul önleri ve öğrenci servislerinin denetimine yönelik olarak Erzurum Emniyet Müdürlüğü’nün gerçekten çok kıymetli çalışmaları var.

Günün herhangi bir saatinde, şehrin herhangi bir noktasında öğrenci servislerini denetleyen bir ekip yahut kimi okulların kapı ve bahçe önlerinde öğrencilerin okuldan çıkmasını bekleyen mutlaka birkaç polis memuru görebilirsiniz.

Emin olun bunlar hafife alınacak işler değil.

Bunlar, aslında hepimizin görmeyi çok arzu ettiği çok anlamlı çalışmalar.

Bu bakımdan Erzurum Emniyet Müdürü Levent Bey’in şahsında teşkilatın tüm mensuplarına kesinlikle teşekkür etmek gerekiyor diye düşünüyoruz.

Bu çalışmaların neden önemli olduğuna gelince…

Bakınız, bundan 10-15 yıl öncesi olsa, okul önlerinde polislerin bekliyor oluşunu bile gerçekten anlamsız buluyor olurduk… Çünkü böyle bir önlemi gerektiren herhangi bir sorun yaşanmıyordu o yıllarda…

Fakat gelişen teknoloji ve çeşitlilik kazanan iletişim kanalları vesilesiyle çocuklarımız ve gençlerimiz öyle bir noktaya geldi ki, internet kullanımı neredeyse yaşam destek enerjisine dönüştü…

İnternet doğru kullanılırsa elbette güzel bir nimet, ancak artniyetli ellerde tam bir saatli bombaya dönüştüğünü öyle sanıyoruz ki hatırlatmaya gerek bile yok.

Madde kullanım yaşı giderek düşüyor…

Sigaraya başlama yaşı da…

Çocuklarımıza popüler kültür diye yutturulmaya çalışılan şey, aslında geleceğimizin altına yerleştirilen dinamitlerden ibaret… Dolayısıyla tehlike sadece cep telefonlarında yahut sanal alemde değil, artık okul önlerinde bile kol geziyor…

Hal böyle olunca okullarda alınan işte bu ve benzeri tedbirler, çok daha kıymetli hale geliyor… 

Biz bu yüzden önemsiyor ve bu yüzden emeği geçenlere teşekkür ediyoruz… Çünkü biz bugünü değil, tam tersine yarınlarımızı ve geleceğimizi düşünüyoruz.