EN DOĞRU MUHATAP

Bir yakınımında üyesi olduğu Gezköy konutları önünde gösteri yapılacağını öğrendiğimde hemen o akrabamı aradım ve işin aslını sordum. Oda evlerin teslim edilmediğini ve bu yüzden hak sahipleri olarak tepki göstereceklerini söyleyerek benide oraya çağırdı. 
Bende gittim, yaklaşık 50-60 kişilik bir grup yüklenici firmayı protesto etti, derken kaymakam, belediye başkanı, il başkanı falan geldi akabinde birde toplantı yapıldı. Tabi ben toplantı kısmına katılmadım ama kısa bir süre sonra İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’nun açıklamasına denk geldim. 
29 Temmuz için hak sahiplerine bir araya gelme sözü vermiş, bu süredede konutların durumunu inceletecek ve detaylı bir rapor hazırlatacakmış. 
Konuya sahip çıkması güzel, bu yüzden ben il Başkanı Küçükoğlu’ya teşekkür ediyorum. Ancak gördğüm kadarıyla bu işte bir yanlış anlama durumu var; evleri TOKİ yaptırıyor, yüklenici firmada söylendiğine göre iş bitirme tarihini çoktan aşmış. Konunun muhatabına gelince, ev sahibi vatandaşlar işte bu konuda çok dert yanıyor, muhatap bulamadıkların söylüyorlar. Şimdi işi yaptıran TOKİ, yapan mütahit firma, yani muhatap bu ikisi. İşin içerisinde belediyelerin muhataplık durumu ise neredeyse hiç yok gibi. Üstelik yine sorup öğrendiğim kadarıyla konutların bir an önce teslim edilmesi için belediyelerde devreye girerek mütahit firmaya lojistik destekte vermişler. Mehmet Sekmen gerekirse peyzajını biz yapalım, yeter ki vatandaşlarımıza evlerini teslim edelim demiş. Ama neyse ki, konuyla ilgili artık somut bir muhatap isim var, oda İbrahim küçükoğludur. Meseleyi yakından takip edeceğini söylediğine göre, Gezköy konutlarının akıbetini belirleyecek olanda yine odur. Ben buradan bütün hak sahiplerine sesleniyorum ve diyorum ki, İbrahim Küçükoğlu bu işin üstesinden gelir, ilgileneceğim demişse mutlaka ilgilenir. Yakınımada söyledim, aranızdan belli başlı isimleri seçim ve bir komisyon oluşturun, bu komisyonun tek muhatabıda Ak Partinin İl başkanı İbrahim Küçükoğlu olsun. Bu süreci komisyonla il başkanı birlikte yönetsin. Komisyonda diğer hak sahiplerini bilgilendirsin, kimsede bizim muhatabımız yok demesin. Sorumlu TOKiyse TOKİ, değilsede yüklenici mütahit firma kimse hesabını o versin, kimsede mağdur olmasın…!