ÖZEL HABER Haber Girişi : 03 Kasım 2022 10:24

ER-İHYA-DER’e şehzade desteği

ER-İHYA-DER’e şehzade desteği
ER-İHYA-DER’e şehzade desteği

Erzurum İmam Hatipliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ER-İHYA-DER), Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği ile protokol imzaladı. İhtiyaç sahibi ailelere ulaşma noktasında yapılan güç birliğiyle bundan böyle çok daha fazla gönüle dokunma imkanı bulacaklarını söyleyen ER-İHYA-DER Başkanı Muhammet İkbal Çiçek, Sultan Abdülhamid Han’ın Torunu Orhan Osmanoğlu İle bir araya geldi. Erzurum’da ağırladığı padişah torununa derneğin çalışmalarını anlatan Çiçek, bu görüşmeler sonucunda Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği ile kardeş dernek protokolü imzaladıklarını açıkladı. Bu güç birliğinin ilk meyvesini ise 15 öğrenciyi giydirerek toplayan Başkan Çiçek, “Sultanımızın torunu Orhan Osmanoğlu başkanımızla Erzurum’da bir araya geldik, istişarelerde bulunduk, şehrimizde hangi çalışmaları yapabileceğimizi konuştuk. Projelerimizi paylaştık, görüşmelerimiz Elhamdülillah olumlu geçti. Yakında çok güzel sonuçlar alacağız. Bizleri kırmayarak Erzurum’a kadar gelen ve derneğimizin faaliyetlerine gösterdiği yakın ilgiyle bizleri şereflendiren şehzademize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

ÖĞRENCİLERE KIŞLIK YARDIMI

Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği ile imzaladıkları protokolün hemen ardından bir okul ziyareti gerçekleştirdiklerini kaydeden Erzurum İmam Hatipliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ER-İHYA-DER) Başkanı Muhammet İkbal Çiçek, “Okul ziyaretimizde önceden belirlediğimiz 15 yavrumuza bot, mont ve kışlık kazak yardımında bulunduk. Bu yardım faaliyetlerimiz devam edecek. Yine rutin yardım planlamalarımız kapsamında ailelere ayni ve nakdi yardımlarımız da olacak. Alışveriş çekleri, nakit para yardımları, giyim kuşam yardımları, gıda paketleri gibi daha birçok kalemde yardımlarımız olacak. Osmanoğlu Yardımlaşma Derneği işbirliğiyle de ulaşmaya çalıştığımız ailelerin sayısını arttırmış olacağız. Ne kadar çok ihtiyaç sahibi aileye ulaşırsak, yüzleri o kadar çok güldürmüş olacağız” diye konuştu.

ER-İHYA-DER’in yardım organizasyonları için katkı sunan ve derneğe desteklerinden dolayı hayırseverlere teşekkür eden Erzurum İmam Hatipliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ER-İHYA-DER) Başkanı Muhammet İkbal Çiçek, “Bizim felsefemiz, yaptığımız yardımların kimseyi rencide etmeden ulaştırılmasıdır. Bu manada yüksek bir hassasiyete sahibiz” dedi.