Erbakan’a bir çağrı

14 Mayıs seçimlerinin açık ara galibi olan Cumhur İttifakında AK Parti ve MHP’nin en büyük paydaşlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu çatı altında BBP, Yeniden Refah ve DSP gibi partiler de var tabi ki. Yani bu ittifak şer cephesine karşı bir araya gelme anlamı taşımasının yanında, ittifakı oluşturan partilerin de TBMM’ye milletvekili gönderebilmesinin yolunu açtı. 
Eğri oturalım, doğruyu konuşalım; Cumhur İttifakı çatısı altında olmasaydı, Yeniden Refah Partisi’nin barajı aşamaz ve bugün TBMM’de 5 sandalyeyle temsil edilemezdi. Aynı şekilde DSP’nin Genel Başkanı da Meclis’e giremezdi. Yani Cumhur İttifakı, rüyalarında bile göremeyecekleri imkanlar sundu bazı partilere ve liderlerine. 
Ama buna rağmen ittifak çatısı altında bulunan bazı siyasi partilerin, yaklaşan yerel seçimler öncesinde hükümete yönelik haksız ve acımasızca yaptıkları eleştirileri görüyorum da, “pes” diyorum şahsen. 
Yanlışa yanlış demelerini anlarım, doğruyu gösterip eleştiride bulunmalarını da anlarım, ama saldırı pozisyonu alınmış olmasına bir türlü anlam veremiyorum. Yani eğer ki mesele, “biz nasılsa meclise girdik” meselesiyse, bu siyasi ahlaka tamamiyle ters bir durum.  
Örnek isteyenler için Yeniden Refah Partisi’nin belediye başkan adaylarının açıklamalarına ve beyanatlarına bakmak yeterli olacaktır. Çünkü öyle ifadeler kullanıp, öyle açıklamalar yapıyorlar ki, sanki de belediyeleri Ermeni işgalinden kurtarmaya çalışıyorlar zannedersiniz. Yani bilmiyorum ama böyle çirkin bir yaklaşım sergilenmesini ben şahsen kabullenmiyorum. Bu yüzden Yeniden Refah Partisi’nin, Cumhur İttifakı sayesinde milletvekili seçilen Genel Başkanı Fatih Erbakan’a çağrıda bulunarak, bugünkü yazımı noktalamak istiyorum. 
Sayın Erbakan, Yukarıda da ifade etmeye çalıştığım gibi; yanlışa yanlış diyin, ona kimsenin itiraz ettiği yok. Ama adaylarınızın Cumhur İttifakı işbirliğiyle göreve gelmiş belediyelere karşı ortaya koydukları çirkince yaklaşıma da izin vermeyin! 
Düşünün ki, Yeniden Refah Partili kimi adaylarınızın bazen öyle deli saçması açıklamaları, hal, hareket, tutum ve davranışları oluyor ki, yani insanlar bunu CHP’li adaylardan bile beklemiyor. 
Uzun yıllardır siyasetin içinde bulunan ve hatta il başkanlığı yapmış bir kardeşiniz olarak size tavsiyem; kim olduklarını sorup soruşturma ihtiyacı hissetmediğiniz çok bariz belli olan adaylarınıza ve bu adaylarınızın sahadaki şuursuzluklarına dikkat edin lütfen! Aksi halde siyaset serüveniniz bu şımarıklar yüzünden başlamadan bitebilir.