ÖZEL HABER Haber Girişi : 31 Mayıs 2023 10:57

Erdoğan’a destek rekoru 

Erdoğan’a destek rekoru 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek sıralamasında merkez ilçelerde Aziziye, il genelinde ise Pazaryolu lider oldu. 

28 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ikinci tur oylamasında merkez ilçelerde rekor yine Aziziye’nin oldu. Merkez Aziziye ilçesi, yüzde 81,17’lik oy oranıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en çok desteği veren ilçe oldu. Birinci tur seçimlerinde yüzde 79.20 olan oy oranını yüzde 81,17’ye yükselten Aziziye, 14 Mayıs’taki Milletvekili Genel Seçimi’nde de yine AK Parti’ye en büyük desteği veren merkez ilçe olmuştu. Erzurum’un diğer iki merkez ilçesi olan Palandöken ve Yakutiye’de de oy artışı kaydedilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en çok destek olan ikinci merkez ilçe ise Yakutiye oldu. İlk turda Erdoğan’a yüzde 72,50 oranında destek olan Yakutiye’de, 5 puanlık bir artışla 28 Mayıs seçim sonucu ise, yüzde 77,66 oldu. 

MERKEZDE OYLAR ARTTI 
Erzurum’un merkez Palandöken ilçesinde ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı destekleyenlerin oranı yüzde 72,68 olarak kayıtlara geçti. Palandöken ilçesi de, Aziziye ve Yakutiye gibi 28 Mayıs’ı artışla kapattı. 14 Mayıs’ta yüzde 66,96 oy oranıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a destek veren Palandöken, bu oranı 28 Mayıs’ta yüzde 72,68’e yükseltmesini bildi. İlçelerdeki oy artışlarının sebebinin Sinan Oğan ve kararsızların oyları olduğu ifade edilirken, HDP’li seçmenlerin büyük ölçüde sandık başına gitmedikleri öne sürüldü. 

İL GENELİNDE LİDER PAZARYOLU 
Öte yandan Erzurum il genelinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en fazla oyun çıktığı ilçe Pazaryolu oldu. Erdoğan’a desteğini yüzde 89 oy oranıyla tescilleyen ilçelerde ikinciliği ise Tortum elde etti. 28 Mayıs seçimlerinde Erdoğan’a destek oranı yüzde 88.88’e ulaşırken, sıralamada üçüncülük ise, İspir’in oldu. Erzurum’un İspir ilçesinde sandık başına giden seçmenlerin yüzde 84,75’i oyunu Erdoğan’a verdi.