ÖZEL HABER Haber Girişi : 02 Ocak 2023 09:43

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yarışmalı!

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yarışmalı!
Avrasya Yerel Yönetimler Birliği Genel Başkanı Hasan Cengiz, “Cumhurbaşkanı Erdoğan  ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun tek ortak kaderi, siyasi iyilik yaptıkları insanlardan nankörlük görmeleridir” dedi.
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yarışmalı!

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu konuk eden Hasan Cengiz, çok önemli tespitlerde bulundu. Cengiz, Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığına sıcak baktıklarını ve tam destek verdiklerini kaydeden Cengiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi, Kılıçdaroğlu’nun da siyaseten birçok kez nankörlükle karşılaştığını ifade etti. AK Parti için Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan örneklerini veren Hasan Cengiz, CHP’de ise benzer bir durumun Ekrem İmamoğlu ile yaşandığını söyledi.

 

MASADA SUNİ RÜZGAR

Erzurum’da uzun yıllar gazetecilik yapan ve halen Ankara’da Avrasya Yerel Yönetimler Birliği’nin Genel Başkanlığını yapan Hasan Cengiz, şunları kaydetti: “Türkiye’nin ikinci  yüzyılına milletçe  hazırlanmaktayız. İlk yüzyılımızda iyi ve kötü hatıralarımız, toplum hafızasında tazeliğini korumaktadır. 2. yüzyılın liderini 2023’ün ilk yarısında seçeceğiz. Cumhur itifakının adayı Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, Millet ittifakı ise henüz  adayını belirleyemedi. Fakat bir etki  operasyonu ile 6'lı masanın nezaket havasına aykırı bir şekilde yapay bir rüzgar estirildi. O rüzgar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun fiilen adaylığını  gündeme savurdu”

 

SİYASETTE İYİLİK VE NANKÖRLÜK

“Siyasette iyiliğin sonuçları itibari ile sürekli nankörlükle mi taçlanacak?” diye soran Cengiz, “Cumhurbaşkanı Erdoğan sayesinde  makam mevki sahibi olanlar, o görevler  elinden alınınca, karşı tarafa geçerek muhalif oldular. Abdullah Gül, Davutoğlu, Ali Babacan gibi. Bir benzer durum da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oldu. Küçük bir ilçenin ilçe başkanını aynı ilçeye belediye başkanı yaptırıyorsun. Yetmedi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını sağlıyorsun. Daha sonra hesapsız kitapsız bir zihniyet o şahsa mağduriyet elbisesi giydiriyor. Atlantik’in akıl hocaları, boş durur mu İmamoğlu’nu makyajlıyarak yeni yüzyılın lider adayı olarak, halka servis  ediyor. Kimin eliyle yaşıyor bunu?

Son dönemdeki siyasi varlığını Kılıçdaroğlu vesilesiyle olan Meral Akşener aracılığıyla” diye konuştu.

 

KILIÇDAROĞLU ADAY OLMALI

Toplum vicdanının Erdoğan ve Kılıçdaroğlu’nun sandıkta yarışmasını istediğini dile getiren Cengiz, “Hatta meşruiyet de onlarındır. Öyle birileri istedi diye yapay kahramanlar ile aday çıkartılmaz. Millet itifakının mimarı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Bu nedenle Avrasya Yerel Yönetmenler Birliği olarak, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na destek programları düzenleyeceğiz” dedi.