ÖZEL HABER Haber Girişi : 15 Eylül 2022 10:55

Erzurum’a hayırlı olsun

Erzurum’a hayırlı olsun
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Sosyal Konut Projesi kapsamında Erzurum’a ayrılan konut sayısının 2 bin 100 olduğu açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı Sosyal Konut Projesi kapsamında Erzurum’a ayrılan konut sayısının 2 bin 100 olduğu açıklandı. Buna göre Yakutiye’de 900, Palandöken’de 200, Olur’da 47, Aşkale’de 164, Hınıs’ta 158, Narman’da 120, Pasinler’de 94, Çat’ta 120, İspir’de 77 ve Oltu’da ise 200 konut üretimi gerçekleştirilecek. Söz konusu konutlardan emekliler, engelliler, gençler ve vatandaşlar belirlenen şartları taşıyor olmaları halinde başvurup satın alabilecek. Projenin açıklanmasıyla birlikte başvuru noktalarını açıklayan TOKİ, ev alma hayaliyle yanıp kavrulanların imdadına yetişti. Dün itibariyle bankalara başvuru için akın olurken, projenin talebe bağlı olarak etaplar halinde gerçekleştirileceği açıklandı.

 

ERZURUM’A 2 BİN 100 KONUT

Toplamda 2 bin 100 konutun proje dahilinde şartları taşıyan vatandaşlar için tahsis edileceği Erzurum’da, bu sayede konut ihtiyacına da büyük ölçüde cevap verilmiş olunacak. Kentsel dönüşüm faaliyetleri yüzünden konut talebinin katlanarak arttığı, ancak talebe rağmen konut üretiminin çok yavaş seyrettiği Erzurum’da, bu projeyle birlikte konut açığının da kapatılacağı tahmin ediliyor. Konut açığının, Erzurum’daki konut fiyatlarının anormal düzeyde artışına sebep olduğu ifade edilirken, müteahhit firma yetkilileri, “Talebin karşılanamadığı durumlarda ilk reaksiyon fiyatlarla verilir. Erzurum’da da yaşanan tam bu durum…  Çünkü talepler karşılanamadığı için fiyatlar arttıkça artıyor. Bu projeyle taleplerin önüne büyük ölçüde geçilir ve fiyatlar frenlenmiş olur” dediler.

 

YERLİ FİRMALAR DA KATILSIN

Öte yandan TOKİ’nin bu projeye yerli müteahhitleri de dahil etmesini isteyen firma yetkilileri, “Böylece şehirlerde yerli müteahhit şirketleri de iş yapmış ve piyasalar canlanmış olur. Sonuçta bu şehirde inşaat sektörüne bağlı onlarca iş kolunda faaliyet gösteren esnaf var. Hepsi bu ekonomik canlılıktan fayda sağlamış olur” diye konuştular.