ÖZEL HABER Haber Girişi : 16 Ocak 2023 15:37

Erzurum’a sulama müjdesi

Erzurum’a sulama müjdesi
Alvar Barajı'nın ardından Erzurum’da birçok ilçeye ait sulama yatırımları da 2023 yatırım programına alındı.

Tortum Doruklu Göleti ve Sulaması, Horasan Gerek Göleti, Palandöken Güllü Göleti ve Sulaması, Pasinler Küçüktüy Göleti ve Sulaması, Pasinler Kavuşturan Göleti ve Sulaması gibi projeler, 2023 yılına ait yatırım  programına alınırken, Erzurum’da ise bu durum memnuniyetle karşılandı.

 

TEŞKİLATLARDAN TEŞEKKÜR YAĞMURU

Bu projelerin 2023 yatırım programına alan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medyada teşekkür mesajları yağarken, AK Parti teşkilatlarından da teşekkür paylaşımları geldi. AK Parti Erzurum il ve ilçe başkanları, paylaştıkları teşekkür mesajlarında şu ifadelere yer verdi:

“Desteklerinden dolayı AK Parti Erzurum Milletvekillerimiz Prof. Dr. Recep Akdağ, Zehra Taşkesenlioğlu, Selami Altınok, İbrahim Aydemir ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'e hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyoruz”

 

BÜYÜKŞEHİRDEN GÖLET REKORU

Erzurum’a yapılan sulama yatırımları, merkezi hükümetin yanında Büyükşehir Belediyesi’nden de büyük izler taşıyor. Şehrin neredeyse tüm ilçe köylerine HİS göletleri kazandıran Büyükşehir Belediyesi, tarımsal sulama ihtiyaçlarını da gözden kaçırdı. Erzurum’un birçok ilçesine göletler kurarak tarımsal sulamaya yönelik hamleler gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, son 8 yıl içerisinde yüzlerce göleti üreticilerin hizmetine sundu. Büyükşehir Belediyesi, bu performansıyla Türkiye’nin en çok gölet yapan belediyesi olma ünvanını elde ederken, Başkan Mehmet Sekmen’i Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi de tebrik etmişti.