ÖZEL HABER Haber Girişi : 20 Mayıs 2023 12:49

Erzurum’a yağış uyarısı

Erzurum’a yağış uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Erzurum için önümüzdeki hafta Çarşamba günü de dahil olmak üzere 5 günlük yağış uyarısında bulundu. Hava sıcaklıklarının 15-18 derece arasında değişmesinin beklendiği Erzurum’da, en düşük gece sıcaklıkları ise, 4 ile 8 derece arasında değişiklik gösterecek. Meteoroloji’nin haftalık hava tahmin raporuna göre; yağmur yağışı Erzurum’da bugünden başlayarak Çarşamba gününe kadar aralıklarla devam edecek. Gök gürültülü ve sağanak halinde beklenen yağışların Çarşamba günü de dahil olmak üzere etkisi altına alacağı Erzurum’da, Perşembe gününden itibarin de az bulutlu ve açık bir havanın beklendiği kaydedildi. 

ARALIKSIZ 5 GÜN YAĞIŞ 
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre; Erzurum’da, bugün gece sıcaklığının 7 derece olması beklenirken, gündüz sıcaklığı ise 17 derece olacak. Pazar günü de yine gece sıcaklığının 7, gündüz sıcaklığının ise 16 derece olacağı ilde, Pazartesi günü gece ve gündüz sıcaklığı 4 ile 18, Salı günü 6-18 ve Çarşamba günü ise, 8 ile 18 derece arasında seyredecek. 
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde bir artış seyretmesinin beklendiği ilde, metrekare başına düşen yağış miktarının ise, mevsim ortalamalarının üzerinde olacağı belirtildi. 

HAZİRAN’DA ARTIŞ BAŞLIYOR 
Öte yandan Meteoroloji uzmanları, Erzurum’daki yağışların yoğun olmasının sebebini, kış aylarının kurak geçen ayları olarak gösterirken, Haziran ayına girilmesiyle birlikte sıcaklıkların kademeli olarak yükselişe geçeceği ve bu yıl da yine son yılların en sıcak yaz aylarının geçirilebileceği ifade edildi.