Yerel Haber Girişi : 22 Ocak 2022 13:21

Erzurum’a yeni ulaşım ağı

Erzurum’a yeni ulaşım ağı

Aziziye ilçesi ile Çat-Bingöl yolunu birleştirecek olan yeni bağlantı yolu, yatırım programına alındı.

Erzurum yeni bir ulaşım ağına daha kavuşuyor. Aziziye ilçesi ile Çat-Bingöl yolunu birleştirecek olan yeni bağlantı yolu, yatırım programına alındı. AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in müjdesini verdiği yeni ulaşım hattı sayesinde bundan böyle ağır tonajlı araçların Dadaşkent’ten geçişi de son bulmuş olacak. Aziziye ilçesinin uzun zamandır beklediği söz konusu bağlantı yolunun açılmasına bu yıl başlanacak ve Ilıca yolu ile Çat-Bingöl karayolu birbirine bağlanacak. Yapılan bu açıklamaya en çok da Dadaşkent’te ikamet eden vatandaşlar sevindi. Prof. Dr. İhsan Doğramacı Bulvarı üzerinden Ilıca yoluna ve yine aynı bulvarı kullanmak suretiyle Çat-Bingöl yoluna ulaşmak isteyen ağır tonajlı araçlar yüzünden büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Dadaşkent sakinleri, yeni bağlantı yolu müjdesine çok sevindiklerini ifade ettiler.

 

MİLLİ EGEMENLİK CADDESİ ÇÖKÜYOR

Dadaşkent’teki Milli Egemenlik Caddesi’nin söz konusu ağır tonajlı araçlar yüzünden yer yer çöküntüler yaşadığını vurgulayan Aziziye’nin Dadaşkent bölgesinde yaşayan vatandaşlar, “Milli Egemenlik Caddesi boyunca çökmeler ve bombeleşmeler mevcut; işte bunlar hep ağır tonajlı araçlar yüzünden. Normalde 4-5 yıllık ömrü olan bir yol, 2-3 yılda bir yenilenmek durumunda kalıyor. Çünkü TIR, tanker ve daha bir sürü nakliye aracı bu yolu kullanıyor. Uzun zamandan beri böyle bir adım atılmasını bekliyorduk. Ağı tonajlı araçların Dadaşkent’e girmesine gerek kalmadan farklı bir güzergahla Çat-Bingöl karayoluna bağlanması gerekiyordu. İnşallah bu yaz çalışmalar biter de, bu sıkıntı tarihe karışır” dediler.

 

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir’in TBMM’de düzenlediği basın toplantısıyla verdiği müjde için teşekkür eden Aziziyeli vatandaşlar, “Bu bağlantı yolunun yatırım programına alınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İlçeyi ve bizleri büyük bir sıkıntıdan kurtardılar. Çünkü yoldan ağır tonajlı her araç geçişinde evlerimizin sallanmasından ve deprem oluyormuş hissine kapılmaktan bıkıp usanmıştık” şeklinde konuştular.