ÖZEL HABER Haber Girişi : 14 Temmuz 2023 12:15

Erzurum’a yeni ulaşım ağı

Erzurum’a yeni ulaşım ağı

Büyükşehir Belediyesi yeni bir ulaşım ağını daha Erzurum’a kazandırmaya hazırlanıyor. Büyükşehir, Bölge Adliye Mahkemesi (İstinaf) yanından D 100 Karayolunu Çat Yolu’na bağlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in açıkladığı yeni proje sayesinde ağır tonajlı araçlar bundan böyle Dadaşkent’e giremeyecek. Ağır tonajlı araçlar, D100’den Bingöl istikametine, Bingöl istikametinden de D100 karayoluna bağlanan yeni yolu kullanmaya başlayacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yeni ulaşıl ağı müjdesini verirken, Erzurum’un tüm ihtiyaçlarını gidermeye kararlı olduklarını söyledi. Sekmen, Erzurum’a kazandıracakları yeni ulaşım ağı hakkında bilgiler de aktardı.

30 METRE GENİŞLİĞİNDE 
Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, yeni açılacak olan yolun 30 metre genişliğinde ve orta refüjlü çift şerit yol olacağını açıklayarak, “Bu yolu Erzurum’a kazandıracak ve şehrimizin transit geçiş güzergâhı üzerinde olması sebebiyle konumunu daha da güçlendirmiş olacağız. Çalışmalarımıza yakında başlıyoruz. Bu yolla birlikte ağır tonajlı araçlar başta olmak üzere D 100 ve Erzurum-Bingöl Karayolunun birbirine bağlanan güzergah bundan böyle Dadaşkent olmayacak. Bu bağlantıyı Dadaşkent’in tamamen dışından sağlamış olacağız” dedi. 

DADAŞKENT SAKİNLERİ SEVİNÇLİ 
Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in verdiği müjdenin ardından Dadaşkent sakinleri de büyük bir sevinç yaşadı. Yıllardır ağır tonajlı araçlardan dert yanan Dadaşkentliler, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e teşekkür ederek, bu yolun bir an önce açılarak hizmete kavuşturulmasını beklediklerini dile getirdiler.