ÖZEL HABER Haber Girişi : 11 Ocak 2023 09:32

Erzurum’a yine yağış yok!

Erzurum’a yine yağış yok!
​​​​​​​Erzurum’da son 52 yılın en kurak kış mevsimine, yine yağışsız bir hafta daha ekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan haftalık hava tahmin raporuna göre; önümüzdeki 5 gün de yine yağışsız geçecek. Havanın Cuma günü dahil sisli olacağı Erzurum’da, Cumartesi ve Pazar günleri ise, hava çok bulutlu olacak. En düşük gece sıcaklığının sıfırın altında 12 dereceye kadar düşeceği Erzurum’da, en düşük gündüz sıcaklığı da, Pazar günü 1 derece olarak ölçülecek. Son birkaç gündür en düşük hava sıcaklığının 10-12 derece arasında değiştiği Erzurum’da, gündüz hava sıcaklıklarının yeniden yükselişe geçmesi dikkat çekti. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan hava tahminine göre; bugün gündüz hava sıcaklığı 4, gece ise eksi 11 derece olarak ölçülecek. Perşembe günü gece hava sıcaklığının sıfırın altında 12 dereceye gerileyeceği ilde, gündüz hava sıcaklığı 4 derece olacak.

 

GECE SOĞUK, GÜNDÜZ SICAK

Erzurum’da Cuma günü hem gece ve hem de gündüz hava sıcaklıklarında yeniden düşüş beklenirken, termometreler gece sıfırın altında 11, gündüz ise 3 dereceyi gösterecek. Cumartesi gece sıfırında altında 11, Pazar günü ise hava sıcaklığının eksi 10 derece olacağı Erzurum’da, gündüz hava sıcaklıkları ise Cumartesi günü 2, Pazar günü de 1 derece olacak.

 

KURAKLIK HER YERDE

Önümüzdeki üç gün boyunca havanın sisli ve puslu olmasının beklendiği Erzurum’da, özellikle sabah saatlerinde görüş mesafesinin yer yer düşüş kaydedeceği ifade edildi.

Meteoroloji uzmanları, son 52 yılın en kurak kış mevsiminin yaşandığı Erzurum’da, kısa vadede yağış beklenmediğini dile getiren Meteoroloji uzmanları, bu durumun Erzurum’a has bir durum olmadığına dikkat çekerek, “Şu anda sadece Erzurum değil, yurdun ve hatta dünyanın dört bir yanında yağışlar mevsim ortalamasının çok altında kaldı” dediler.