Yerel Haber Girişi : 08 Şubat 2023 09:30

Erzurum AFAD teyakkuzda 

Erzurum AFAD teyakkuzda 
Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıcı hasara neden olan depremde can kaybı her dakika artıyor.

Yurt genelinde olduğu gibi, Erzurum’da da İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde sürekli toplantılar yapılıyor, koordinasyon sağlanıyor. Vali Okay Memiş başkanlığında günün neredeyse tamamında teyakkuz halinde bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, deprem bölgesiyle sürekli irtibat halinde bulunduğu için sevk ve idare planını ona göre yapıyor. Yardım konvoylarının koordine edilmesinden ulaşım ağlarındaki hareketliliğe varıncaya kadar her ayrıntının enine boyuna ele alındığı kriz merkezinde, deprem bölgesindeki ihtiyaçlar da sürekli güncelleniyor. 

SIFIR HATAYLA ÇALIŞIYOR 
Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, merkez ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin katılımıyla sürekli gerçekleştirilen toplantılarda, yeni yol haritaları oluşturulurken, bir yandan da Erzurum’daki yardım seferberliğinin koordinasyonu yürütülüyor. Yüzlerce iş makinesi, yardım malzemesi taşıyan konvoylar, gönüllü arama kurtarma birlikleri gibi deprem bölgesinde duyulan her türlü ihtiyacı göz önünde bulunduran Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, neredeyse sıfır hatayla çalışıyor. 

GÖNÜLLÜ GİTMEK İSTEYENLER 
Öte yandan Erzurum’da belediyeler başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına ulaşan taleplerin başında gönüllülük geliyor. Deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak isteyenlerin hayli fazla olduğu Erzurum’da, ilgililere göre ise, eğitimli olmak büyük önem taşıyor. Bu konudaki taleplerin ise, Erzurum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne ulaştırılması gerekiyor.