ÖZEL HABER Haber Girişi : 15 Ağustos 2022 11:33

Erzurum cayır cayır yanacak!

Erzurum cayır cayır yanacak!
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün haftalık hava tahmin raporuna göre;

Erzurum, son 15 yılın en sıcak günlerini yaşamaya hazırlanıyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nün haftalık hava tahmin raporuna göre; Erzurum’da termometreler bu hafta içerisinde 37 dereceyi gösterecek. Haftanın en sıcak günlerinin Çarşamba ve Perşembe olarak kayıtlara geçeceği Erzurum’da, yine haftanın en düşük sıcaklığı ise, 35 derece olacak.

Meteorolojik verilere göre; Erzurum’da bugün ve yarın hava az bulutlu açık 34 derece olacak. Çarşamba günü sıcaklıkların 35 derecenin üzerine çıkacağı Erzurum’da, Peryembe günü 37 derecelik bir sıcaklık beklenirken, Cuma günü de yine hava sıcaklığı 34 derece olacak.

 

GÜNDÜZ SICAK, GECE SOĞUK

Erzurum’da gündüz hava sıcaklıkları bu kadar yükselişteyken, gece hava sıcaklıkları ise, 15 derecenin üzerini yine göremeyecek. Haftanın en yüksek gece hava sıcaklığının 15 derece olacağı Erzurum’da, akşam saatlerinden sonra rüzgar yine etkili olmaya devam edecek. Gece ile gündüz sıcaklıkları arasında yaşanan bu farkın, Erzurum’un klimatik ikliminden kaynaklandığı dile getilirirken, Dadaşlar ise, yaz sıcaklarını geceleri görememekten dert yanarak, “Keşke gece sıcaklıkları da Erzurum’da hissedilir düzeyde yüksek olsa. Ancak ne var ki, böyle bir durum mümkün olmuyor. Gündüzleri yanıyor, geceleri dışarıda resmen üşüyoruz” dediler.

 

SON YILLARIN EN SICAK AĞUSTOS’U

Öte yandan uzun yıllara dayalı veriler ölçeğinde ise, Erzurum’un bu yıl yaşadığı sıcaklıklar, son 15 yılın kayda geçmiş en yüksek sıcaklık oranları olarak değerlendiriliyor. Bu yıl aynı zamanda son yılların en yağışlı sezonunu geçiren Erzurum’da, sıcakların ay sonuna kadar etkili olacağı ifade edilirken, hava sıcaklıklarının Eylül ayından itibaren kademeli olarak düşüşe geçmesi bekleniyor.