Yerel Haber Girişi : 11 Ocak 2022 09:55

Erzurum’da 10 Ocak coşkusu

Erzurum’da 10 Ocak coşkusu
Erzurum’da 10 Ocak coşkusu

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü, Erzurum’da birbirinden farklı etkinliklerle kutlandı. Erzurum Valisi Okay Memiş, Çalışan Gazeteciler Günü ile kahvaltıda bir araya gelirken, Atatürk Üniversitesi ise habercileri akşam yemeğinde konuk etti. Gazeteciler, Erzurum’daki kamu kurum ve kuruluşları tarafından da unutulmadı. Büyükşehir Belediyesi, Aziziye Belediyesi, Yakutiye Belediyesi ve Palandöken Belediyesi, sahada çalışan gazetecilerin gününü birbirinden özel hediyelerle kutlarken, Erzurum Gazeteciler Cemiyeti de, üyelerine hediye ettiği panolarla tüm dikkatleri üzerine çekmesini bildi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde, Atatürk Üniversitesi ile Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti ve Erzurum Gazeteciler Cemiyeti ortaklığında bir de panel düzenlendi. Medya ve Etik konulu panelde, basın meslek ilkeleri ele alınırken, panelistler katılımcılara birbirinden kıymetli bilgiler aktardı.

 

BAŞKAN ÇAKIR: GÖNÜL İŞİ YAPIYORUZ

Anadolu Basın Birliği Erzurum Şube Başkanı Mehmet Musa Çakır, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sahada çok zor şartlar altında görev yapan basın mensuplarının, bu mesleğe aynı zamanda gönül vermiş isimlerden oluştuğunu dile getirdi. Gazeteciliğin diğer mesleklerden çok farklı bir yanının bulunduğunu anlatan Başkan Çakır, “Bu meslek gönülle ve gönülden yapılan bir meslek. Bu mesleğe ömrünü adayan insanlar, çoğu zaman sosyal haklardan bile mahrum bir biçimde çalışmış ve mesleğiyle adeta bütünleşmiştir. Tüm meslektaşlarımızın, sahada çalışan muhabir arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyoruz” diye konuştu.

 

BAŞKAN BARLAK: KUTLUYORUZ

Erzurum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Barlak ise, gazetecilerin demokrasinin teminatı olduklarına dikkati çekerek, “Basın, milletin müşterek bir sesidir. Çok seslilik demektir, uğruna gönül verilen bir meslektir. Bu manada bizler de meslektaşlarımızın bu özel gününü kutluyor, çalışmalarında ve meslek yaşamlarında başarılar diliyoruz” dedi.