ÖZEL HABER Haber Girişi : 16 Eylül 2023 09:46

Erzurum’da DÖNÜŞÜM ŞART!

Erzurum’da DÖNÜŞÜM ŞART!
Şu ana kadar 40 bin konutluk dönüşümün gerçekleştirildiği Erzurum’da, en az 60 bin konutluk daha dönüşüme ihtiyaç var.

Son 10 yıl içerisinde kentsel dönüşüm alanında büyük mesafeler kaydedilen Erzurum’da, en az 60 bin konutluk kentsel dönüşüm uygulamasına ihtiyaç var. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Kentsel dönüşümde özel sektör işbirliği çok önemli” diyerek, bu sürecin ortaklaşa yürütüleceğini söyledi. 
Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum şehir merkezinde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmalarının şehrin çehresini hissedilir biçimde değiştirdiğinin altını çizerek, “Şu ana kadar yapılan kentsel dönüşüm uygulamaları 40 bin konutu aştı. Açıkçası Erzurum’da en az 60 bin konutluk daha kentsel dönüşüme ihtiyaç var” dedi. 

ÖZEL SEKTÖR TAKVİYESİ 
Kentsel dönüşüm uygulamalarında özel sektör işbirliğinin çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Mehmet Sekmen, “Süreçte kentsel dönüşüm çalışmaları bu tarz işbirlikleri sayesinde çok daha çabuk ve verimli bir biçimde yürütülüyor. Ekonomik ömrünü tamamlamış olan yapıları bizler bertaraf ettiğimiz gibi, bu işin diğer bir ayağında özel sektör de olabiliyor. Hak sahipleri yüklenici müteahhit firmalarla da bu süreci yönetebilme imkanına sahip. Burada maksat çarpık yapılaşmayı, sağlıksız yapılaşmayı ortadan kaldırmak ve modern konutlar inşa edebilmektir” diye konuştu. 

PANDEMİ OLUMSUZ ETKİLEDİ 
Pandemi döneminin kentsel dönüşüm çalışmalarına da sekte vurduğunu hatırlatan Başkan Mehmet Sekmen, “Ama buna rağmen şehrimizde çok hızlı ve kaliteli bir dönüşüm süreci yönettik, yönetiyoruz. Şehrimizin daha birçok bölgesinde planlamasını yaptığımız kentsel dönüşüm çalışmaları var. Kendi imkanlarımız ölçüsünde ve yine kuşkusuz özel sektörümüzün de işbirliğiyle bu çalışmaları yürütmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.