Yerel Haber Girişi : 19 Şubat 2022 15:42

Erzurum’da havalar ısınıyor

Erzurum’da havalar ısınıyor

Sadece Salı günü kar yağışının beklendiği Erzurum’da, haftanın en yüksek sıcaklığı ise, 5 derece olacak.

Erzurum’da hava sıcaklıkları bugünden itibaren artmaya başlıyor. Sadece Salı günü kar yağışının beklendiği Erzurum’da, haftanın en yüksek sıcaklığı ise, 5 derece olacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, haftalık hava tahmin raporunu açıkladı. Son yılların hem yağış, hem de hava sıcaklığı bakımından en sıra dışı kış mevsimini geçiren Erzurum’da, bugünden başlayarak hava sıcaklıkları artışa geçmeye başlayacak. Cumartesi günü termometrelerin 1 dereceyi göstereceği Erzurum’da, Pazar günü hava sıcaklığı ise 4 derece olacak. Pazartesi günü günün en yüksek sıcaklığının 5 derece olarak kaydedileceği Erzurum’da, Salı günü kar yağışına rağmen sıcaklık 4, Çarşamba günü ise, yine 5 derece olarak ölçülecek.

 

ERZURUM’DA HAFTALIK HAVA DURUMU

Erzurum’da bugün hava çok bulutlu, Pazar günü ise az bulutlu ve açık olacak. Pazartesi günü çok bulutlu bir havanın beklendiği Erzurum’da, hemen ertesi gün kar yağışı gelecek. Hava sıcaklığının gündüz 4 derece olacağı kentte, Çarşamba günü ise, hava yağışsız ve çok bulutlu olacak. Belirtilen takvim içerisinde gecenin en düşük sıcaklığı ise, Cumartesi günü sıfırın altında 10 derece olarak ölçülecek. Gece hava sıcaklıkları Pazar günü eksi 9, Pazartesi günü eksi 8, Salı günü eksi 6 ve Çarşamba günü ise, eksi 2 derece olacak.

 

HAVA SICAKLIKLARI ARTIŞA GEÇİYOR

Meteoroloji uzmanlarına göre; Erzurum’da hava sıcaklıkları önümüzdeki haftadan itibaren artış kaydedecek. Son yılların en kurak, en sıcak ve yine yağış miktarı da en düşük olan kış mevsimini geçiren Erzurum’da, önümüzdeki 10 gün boyunca yoğun bir kar yağışı beklenmiyor. Kar yağışlarının daha çok yurdun iç ve batı kesimlerinde etkili olduğu bildirilirken, Erzurum’un bir süre daha mevsim normallerinin dışında bir seyir izleyeceği dile getiriliyor.