ÖZEL HABER Haber Girişi : 10 Nisan 2023 12:15

Erzurum’da İbrahim Aydemir üzüntüsü 

Erzurum’da İbrahim Aydemir üzüntüsü 

AK Parti çatısı altında Erzurum’u TBMM’nin 25, 26 ve 27’nci dönemlerinde temsil eden İbrahim Aydemir’in 28. Dönem aday listesinde yer almaması, Erzurum’da üzüntüyle karşılandı. TBMM’de sergilediği üstün performansla göz dolduran, Erzurum’u sık sık Türkiye gündemine taşıyan Aydemir, Ankara’da da AK Parti’nin vitrinini teşkil eden isimler arasında geliyordu. Gazeteci olması ve ülke gündemine dönük önemli tespitleriyle medyanın da yakından takip ettiği milletvekillerinin başında gelen İbrahim Aydemir, AK Parti’nin adeta sözcüsü gibi görev yapıyor, muhalefetin attığı her adımı yakından takip ediyordu. Aydemir’in, AKParti’nin üç dönem kuralına takılmış olmasının Erzurum adına büyük bir talihsizlik olduğunu dile getiren Dadaşlar, “Umuyoruz AK Parti başarıyı ödüllendirmek için başka bir yol düşünüyordur” dediler. 

FARKLI BİR FORMÜL BEKLENTİSİ 
İbrahim Aydemir için yeni dönemde Kabine ya da Külliye’de görev beklediklerini dile getiren Erzurumlu seçmenler, “AK Parti’de İbrahim Aydemir gibi aktif, çalışkan ve vizyoner yönüyle dikkat çeken siyasetçi sayısı çok azdır. Bu manada Aydemir’in Erzurum listesinde olmaması şehir adına da kayıp, AK Parti adına da kayıptır. Umuyoruz AK Parti kurmaylarının kafasında İbrahim Aydemir’le ilgili olarak farklı bir formül üzerinde duruluyordur. Aksi halde bu durum hem Aydemir’e haksızlık olur, hem de bize haksızlık olur” diye konuştular. 

AYDEMİR’DEN PAYLAŞIM  
Öte yandan kesin aday listelerinin açıklanmasının ardından AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir de sosyal meyda hesabından bir paylaşım yaptı. Aydemir, şunları kaydetti: “25, 26 ve 27. Dönem AK Parti Milletvekili olarak Erzurum’umuza, ülkemize, milletimize hizmet gayretinde olduk. 28. Dönemde listelerde yer alan kardeşlerimize can-ı yürekten başarı diliyorum. Bugüne kadar vazife için bizi layık gören Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti‘mizin yönetim kademelerine minnettarlığımızın sınırı yoktur. Sn. Cumhurbaşkanımızı en yüksek oy oranıyla seçtirmek için gece gündüz çalışmak; Erzurum’dan da 6 seçkin ak kardeşimizi TBMM’ye göndermek bundan sonrası için baş vazifemizdir. Cenab-ı Hakk yar ve yardımcımız olsun”