ÖZEL HABER Haber Girişi : 15 Ekim 2022 11:51

Erzurum’da ıslanma zamanı

Erzurum’da ıslanma zamanı
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Erzurum için önümüzdeki 5 gün boyunca sağanak yağmur uyarısında bulundu.

Erzurum’da bol yağmurlu günler başlıyor. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Erzurum için önümüzdeki 5 gün boyunca sağanak yağmur uyarısında bulundu. Hava sıcaklığının gündüz 16-17, gece ise 3 derecelere kadar düşeceği Erzurum’da, bugün, yarın, Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri ise yağışlar etkili olacak. Hava sıcaklıklarının bir hafta içerisinde hissedilir düzeyde düştüğü şehirde, bu ay sonuna kadar kar yağışının da düşmüş olma ihtimali konuşuluyor. Geçtiğimiz kış aylarının kurak ve yağışsız geçtiğini, ancak Mart ve Nisan aylarında düşen karın yıllık yağış miktarını domine ettiğini dile getiren Meteoroloji yetkilileri, aynı şekilde yaz aylarının da mevsim normallerinde seyrettiğini hatırlattı.

 

Bu kış mevsiminin bol yağışlı ve soğuk geçmesinin beklendiğini ifade eden Meteoroloji uzmanları, önümüzdeki haftadan sonra geçici bir sıcaklık artışından söz edilebileceğini, ancak sonrasındaki sürecin kar yağışıyla kendini göstereceğini kaydettiler.

Meteoroloji uzmanları, “Son bir hafta içerisinde sıcaklıklar önemli ölçüde düşüş kaydetti. Yurdun neredeyse tamamında bu durum söz konusu… Dolayısıyla bu da kış mevsiminin ayak sesleri olarak değerlendirilebilir. Kış aylarının hangi şart ve koşullarda geçirileceği ilerleyen haftalarda netleşecektir. Açıkçası bu yıl kuraklık beklemiyoruz. Yağışlar da, önceki yıllara oranla mevsim normallerinden fazla olabilir. Kışın yağan karın hava sıcaklıklarına olan etkisi de, doğal olarak düşmesi şeklinde olacak. Muhtemelen önümüzdeki ayları oldukça yağışlı ve soğuk havalarla geçireceğiz” diye konuştular.