ÖZEL HABER Haber Girişi : 02 Haziran 2023 11:58

Erzurum’da  KABİNE GÜNDEMİ 

Erzurum’da  KABİNE GÜNDEMİ 
Gazeteniz YENİGÜN Erzurum gündemini belirlemeye devam ediyor.

YENİGÜN’ün geçtiğimiz hafta manşetine taşıdığı “Dadaş bakanlık istiyor!” haberi, şehrin öncelikli  gündem maddesi haline geldi. Siyasi partilerden sivil toplum kuruluşlarına, yayın organlarından çarşı pazar sohbetlerine varıncaya herkesin konuşmaya başladığı Erzurum’a bakanlık talepleri, dalga dalga yayılmaya devam ediyor. Erzurum’da tablo böyle şekillenirken, Ankara’nın tavrı ise merakla bekleniyor. 

PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLANACAK 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumartesi günü yeni Kabine’yi açıklaması beklenirken, milletvekillerinin yemin töreni ise, bugün gerçekleştirilecek. Erdoğan’ın TBMM’deki yemin töreninin ise, yarın gerçekleştirilmesi öngörülürken, Erzurum’daki tek beklenti ise, Bakanlar Kurulu’nda Erzurum’un ve bölgenin de temsil edilmesi…, AK Parti kanadından şu ana kadar henüz bu beklenti dillendirilmezken, sokağın başlıca gündem konusu bakanlık beklentisi oldu. 

BEKLENTİ BAKANLIK 
Dadaşlar, Erzurum’un Bakanlar Kurulu’nda mutlaka temsil edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Erzurum, AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Her seçimde verilebilecek en büyük desteği verdi. Şu halde Bakanlar Kurulu’nda Erzurumlu bir Bakan bulunması bizim de hakkımız. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın bu beklentimizi dikkate almasını arzu ediyoruz” dediler.