ÖZEL HABER Haber Girişi : 01 Kasım 2022 12:27

Erzurum’da kitap fuarı serüveni

Erzurum’da kitap fuarı serüveni
Erzurum’da uzun yıllarıdır sahaflık yapan ve kitap dostu yönüyle herkesin yakından tanıdığı Nizamettin Korucu, kitap fuarlarının serüvenini anlattı.

Erzurum'da ilk kitap fuarının yaklaşık 50 yıl önce organize edildiğini söyleyen Korucu, “Hatırladığımız ilk fuar ise 2004 yılında Çifte Minareli Medrese içinde yapıldı. Mütevazı amatör ruhla, hoş anılarla geçen bir fuardı” dedi. Kitap fuarlarının böylece Erzurum için bir gelenek haline dönüştüğünü dile getiren Korucu, “Daha sonra 2014 yılında Yakutiye  meydanında yapıldı. Çok canlı, hareketli, bereketli, katılımlı bir fuardı. Ne yazık ki İnşirah sahaf olarak bu fuarda nasibimiz olmadı” diyerek, işin bu kısmıyla hiçbir zaman ilgilenmediğini, kendisi için önemli olanın, Erzurum’da kitap fuarı organize edilmiş olması olduğunu kaydetti.

 

FUARCILIK GELENEK OLDU

Kitap fuarı geleneğinin 2015’te Havuzbaşı meydanında yapıldığını anımsatan Sahaf Nizamettin Korucu, “Belediyenin desteği ile yine canlı ve güzel bir fuar yaşadık. 2016 yılında da fuar yine aynı yerde idi. 2017’de ise furarcılık Erzurum’da yepyeni bir vizyon kazandı” diye konuştu.

Yeni fuar alanındaki kitap fuarının profesyonel bir organizasyonla yapıldığını dile getiren Korucu, “Aynı yerde 2018 fuarı ve nihayet Mayıs 2022 kitap fuarı belediyemizin de katkılarıyla yapıldı. Şimdi Kasım 2022 fuarı yapılacak. Hayırlı olsun, katılalım katılmayalım inşaallah verimli kitap, okur, yazar ve şehir adına hayırlı olur” dedi.

 

FUARLAR BULUŞMA NOKTASI…

Hayat pahalılığının sorun olduğu bir dönemde kitap fiyatlarının da el yaktığını ifade eden Korucu, fuarların, okurların ucuz ve bol çeşit kitapla buluştuğu, yazarların okurla kaynaştığı yerler olduğunu vurgulayarak, “Yahut böyle olmalı. Sahafın, sahaf kitabının, sahaf okurunun ve sahaf kültürünün toplumda önemini sergilendiği yerlerdir fuarlar, yahut böyle olmalıdır. Sahafın ne olduğunu, toplumdaki yerini bilen idarecilerimiz var çok şükür. Kitap fuarlarına katılamasak bile sağlık olsun. Kitap fuarı hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.