ÖZEL HABER Haber Girişi : 06 Kasım 2023 09:53

Erzurum’da MHP ZİRVESİ

Erzurum’da MHP ZİRVESİ
Milliyetçi Hareket Partisi genişletilmiş bölge istişare toplantısı Erzurum’da yapıldı.
Erzurum’da MHP ZİRVESİ

Milliyetçi Hareket Partisi genişletilmiş bölge istişare toplantısı Erzurum’da yapıldı.
Recep Tayyip Erdoğan fuar merkezinde gerçekleşen bölge istişare toplantısına, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Milletvekili Musa Küçük, MYK Üyesi İdris Aydın, MYK Üyesi Yüksel Kaleci, MYK Üyesi Yavuz Tellioğlu, MDK Üyesi Taner Gökçek ve Av. Metehan Özkan ve bölge illerin parti il, ilçe başkanları, MHP’li belediye başkanları ve yöneticileri katıldı.
MHP Erzurum İl Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen bölge toplantısına, Kars, Bayburt, Ardahan, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Muş ve Artvin il teşkilatlarından katılım sağlanırken, toplantının yapıldığı fuar merkezi fuaye salonu adeta hınca hınç doldu. Katılımın 5 bin kişiye ulaştığı MHP Bölge İstişare Toplantısında, MYK ve MDK üyelerinin yanı sıra konuk il başkanları da birer konuşma yaptı. MHP’li belediye başkanları adına konuşma yapması için Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’ye söz verilirken, toplantının açılış konuşmasını ise, MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül yaptı. 
 
YURDAGÜL: BELEDİYELERE TALİBİZ 
MHP İl Başkanı Yurdagül, konuşmasında yaklaşan yerel seçimlere vurgu yaptı ve 14-28 Mayıs seçimlerinde elde edilen başarının yerel seçimlerdeki belediye başkan adaylıkları sayısına mutlaka yansıtılması gerektiğini kaydetti. 
Yurdagül, konuşmasında şunları söyledi: “Erzurum’da sıkılmadık el, girilmedik gönül bırakmadan var gücümüzle çalışarak bölgesinde her konuda lider bir şehir var etme gayesindeyiz. Büyükşehirlerde cumhur ittifakının paydaşı olarak taleplerimizi divan üyelerimize ileteceğiz, bu sebeple hakkımızı gözetecek şekilde bir karara bağlanacağına olan inancımız tamdır. Alınan oy oranlarımız göz önüne alındığında merkez ve taşra açısından bakıldığında oy sayımızın özgül ağırlığı dikkate alınarak belediyelere talibiz, divan üyemizin de Ankara da bizler için verdiği mücadeleyi bildiğimizden, mesaisini bizlerin bu talepleri için harcayacağından şüphemiz yoktur” 

ALEMLERE NİZAM VERME ÜLKÜSÜ 
MHP Erzurum İl Başkanı Yurdagül, konuşmasında İslam ülkelerinin karşı karşıya bulunduğu içler acısı duruma da dikkat çekti. Konjonktürel olarak dünyada 57 İslam ülkesinin 52’sinde savaş, kan ve gözyaşının olduğunu ifade eden Başkan Yurdagül, “Bunların çözümü de, müreffeh İslam dünyasının da yegane umudu Türk ulusudur. Bu sebeple gönül coğrafyamıza mütecaviz her harekete yine görüldüğü gibi, Türk milleti refleks göstermektedir. Bu bizlerin milattan önce 209 yılında Ordu millet anlayışı ile alemlere nizam verme ülkümüzün bir  gereğidir. Bu vesile ile Allah ülkücü hareketi baki ve muzaffer kılsın, bizleri liderimize mahcup eylemesin. Türk milletine hizmet etmekten geri koymasın. Varlığımız Türk varlığına armağan olun derken daha çocuk yaşta, şuna inandık ve iman ettik dünyanın umudu  Türk milleti, Türk milletinin umudu ise ülkücü harekettir” ifadelerini kullandı. 

DÜNYANIN GÖZÜ ÜZERİMİZDE 
Dünyanın gözünün Türkiye’nin üzerinde olduğunu dile getiren Yurdagül, “Dünyanın gözü ülkemizde, her köşede kimileri umudunu bizler bağlamışken, bir o kadar da düşmanca hata yapmamızı, tarihinden ve milletsel özelliklerinden uzaklaşmasını bekleyen karanlık odaklar vardır. Bu bedbahtlar ülkücü hareketin celalinin görmeye zorlamaktadırlar, parlamentoda mikrofon açık kaldığında kullanılan o ifade yerinde ve doğruluğu tartışılmaz bir ifadedir. Biz de aynını tekrar ediyoruz ve terör yandaşlarının alayı öyledir diyoruz. Bizim sabrımızı zorlamasınlar, atsız atanın da dediği gibi kinimizin şiddeti ile gebereceklerdir. Efendileriniz de, ağa babalarınız da bu coğrafyada, bu vatanda Türkiye Cumhuriyeti devletine diz çökecektir” şeklinde konuştu. 

81 İLDE TAM 11 PROGRAM 
Yoğun katılımla dikkatleri çeken toplantıda MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın da, istişare toplantılarına işaret etti. Aydın, “Tüm Türkiye genelinde 81 iyi kapsayan 11 program ile bölge istişare toplantılarını başlatmış bulunmaktayız. Çok önemli bir kavşaktayız. Gelişen olaylar ve şartlar yurt içinde ve yurt dışında bölgemizde küresel bağlamda ilmek ilmek düşünüp çok dikkatli hareket etme yükletmektedir. Bunun bilincindeyiz. Milletin vicdanında karşılık bulan Cumhur ittifakı bu anlayışla yoluna devam etmektedir” diye konuştu. 
Parti Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyelerinin yanı sıra bölge illerinden gelen il başkanlarının da konuşmalarıyla renk kattığı toplantıda, belediye başkanları adına ise, en yaşlı katılımcı olması sebebiyle Baybut Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci konuştu. 
Toplantı, görüş alışverişi, öneri, beklenti ve taleplerin dile getirilmesinin ardından sona erdi.