ÖZEL HABER Haber Girişi : 03 Temmuz 2023 10:54

Erzurum’da renkli bayram 

Erzurum’da renkli bayram 
Erzurum’da renkli bayram 

Erzurum, bu yıl oldukça hareketli bir Kurban bayramı geçirdi. Siyasetinin adeta kalbinin attığı şehirde, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın boy gösterdi. Bayramı memleketleri Erzurum’da geçiren bakan, bakan yardımcısı ve AK Parti ile MHP’nin üst düzey parti yöneticileri, şehre hem renk kattı, hem de partili hemşehrileriyle buluştu. Erzurum’da ilk kez bir bayram bu kadar hareketli geçirilirken, Dadaşlar diyarının siyaset vitrini de, yine ilk kez bu kadar dikkatleri çekti. 

BAYRAMDA HEP KOŞTURDU 
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, memleketi Erzurum’a bayramdan günler öncesinde geldi. Şehrin birçok noktasında ziyaretler gerçekleştiren Tarıkdaroğlu, Erzurum’da bulunduğu süre zarfında bakanlığına bağlı kurum ve kuruluşları da es geçmedi. Yetiştirme yurtları, sevgi evleri ve sosyal hizmet merkezlerini ziyaret eden Tarıkdaroğlu, şehit ve gazi ailelerini de yalnız bırakmadı. Bayram süresince Erzurum’da olan Tarıkdaroğlu, hafta sonunda Ankara’ya dönerken, bayramın bir diğer özel konuğu ise, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin oldu. 

BAKAN OLARAK İLK KEZ GELDİ 
Erzurumlu Bakan Yusuf Tekin, bayramdan bir gün önce geldiği Erzurum’da, bir dizi temasta bulundu. Partisinin organize ettiği bayramlaşma merasimine katılan Bakan Tekin, daha sonra baba ocağı Uzundere’ye geçti. Bayramın birinci günü yine Erzurum merkeze gelen Milli Eğitim Bakanı Tekin, bir sonraki gün Bayburt’a giderek burada bir dizi temasta bulundu. Bakan Tekin’in Erzurum’dan ayrıldığı günün akşamında ise, havalimanında yine özel bir misafir karşılandı. 

EFKAN ALA SÜRPRİZİ 
Başbakanlık Müsteşarlığı ve İçişleri Bakanlığı gibi önemli görevlerde bulunan ve TBMM 25. Dönem Erzurum Milletvekili olan Efkan Ala da, bayramı Erzurum’da geçiren bir diğer isim oldu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AK Parti’nin Genel Başkanvekilliği görevine atanan Efkan Ala, Erzurum’da karşılandıktan hemen sonra doğduğu topraklar olan Oltu’ya hareket etti. Bayramı ailesiyle geçiren Efkan Ala da, diğer konuklar gibi Dadaşlardan büyük ilgi gördü. 

MHP’Lİ AYDIN DA ERZURUM’DAYDI 
Bayramı Erzurum’da geçiren üst düzey bir başka siyasetçi ise, MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın oldu. Kurban bayramı dolayısıyla geldiği Erzurum’da, parti teşkilatlarıyla bir araya gelen Kamil Aydın, Cumartesi günü ise partisinin bayramlaşma törenine katıldı. Birlik ve beraberlik mesajlarının yanı sıra Cumhur İttifakı vurgularıyla dikkat çeken MHP’li Kamil Aydın, TBMM’de bu haftadan itibaren başlayacak yoğun mesai için yeniden Ankara’nın yolunu tuttu.