Yerel Haber Girişi : 03 Aralık 2022 12:48

Erzurum’da renkli etkinlik

Erzurum’da renkli etkinlik
Erzurum’da renkli etkinlik

“Sevgi Varsa Engel Yoktur” isimli 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programı birbirinden renkli etkinliklere sahne oldu. Erzurum Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi’nde düzenlenen programa Erzurum Valisi Okay Memiş, Aziziye İlçe Kaymakamı Abdulkadir Çelik, Emniyet Müdürü Levent Tuncer, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileriyle siviml toplum örgütlerinin başkanları katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanvekili Hüseyin Koçan’ın da katıldığı etkinlikte, engelli çocuklar ve gençlerin sahne performansı büyük ilgi gördü. Müzikal gösterilerden şiirlere, kısa parodi ve skeçlerden çocuk oyunlarına varıncaya kadar birbirinden renkli etkinliklere sahne olan program, davetlilerden yoğun alkış aldı.

 

GÖSTERİLER BÜYÜLEDİ

Merkez ilçelerdeki bakım merkezlerinde kalan çocuklar ve gençler tarafından hazırlanan gösterilerin büyük bir ilgiyle izlendiği programda, “Sevgi Varsa Engel Yoktur” mesajı verildi. Erzurum Valisi Okay Memiş’in 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel mesajlarla dolu konuşmasının ardından Erzurum’daki engelli bireylerin yanı sıra evde bakım hizmetlerini de içine alan geniş kapsamlı bir sunumun yapıldığı programda, asıl engelin, engelsiz yaşam şartları oluşturmamak olduğuna vurgu yapıldı. Erzurum’daki bakım merkezlerinin ortaklaşa hazırladığı etkinlik için teşekkür eden Erzurum Valisi Okay Memiş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın çok yoğun bir gayret içerisinde çalıştığını ve güzelliklere imza attığını söyledi.

 

ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

Öte yandan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bugün de birbirinden farklı etkinliklerin yapılacağı Erzurum’da, engelli bireylerin hayatını kolaylaştıran adımların nasıl atılması gerektiğine dair önemli mesajlar verilecek. Etkinlikler, Havuzbaşı’ndaki Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayacak.