Yerel Haber Girişi : 30 Nisan 2022 13:42

Erzurum’da sular seller akacak! 

Erzurum’da sular seller akacak! 

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, önümüzdeki 5 günün hava tahmin raporunu açıkladı. Meteorolojik verilere göre; Erzurum’da bayram günleri de dahil olmak üzere hemen her gün yağış kaydedilecek. Cumartesi ve Pazar günlerini kuvvetli gök gürültülü ve sağanak yağışlı olarak geçirecek olan Erzurum’da, Pazartesi ve Salı günleri de hava yine sağanak yağışlı olacak. Yağışlara paralel olarak hava sıcaklıklarının da düşüş kaydedeceği Erzurum’da, geçtiğimiz hafta 23 derecelere kadar yükselen gündüz hava sıcaklıkları bu hafta 14 dereceye kadar gerileyecek. Termometrelerin bugün 21 dereceyi göstereceği Erzurum’da, yağışların etkisiyle sıcaklıklar neredeyse yarı yarıya düşecek. Pazar ve Pazartesi günü gündüz sıcaklıklarının 15 dereceye gerileyeceği Erzurum’da, sıcaklıklardaki düşüş Salı günü de devam edecek. Erzurum’da termometreler Salı günü 14 dereceyi gösterecek. 

 

GECE SICAKLIKLARINDA DEĞİŞİM YOK 

Erzurum’da gece sıcaklıkları zaten düşük olduğu için yağışlar sebebiyle herhangi bir düşüş zaten kaydedilmeyecek. 4 ile 4 derece arasında değişecek gece hava sıcaklıkları, her zaman olduğu gibi yine gündüz hava sıcaklıklarının üçte biri oranında olacak. Yazın en sıcak günlerinde bile 12-13 derece arasında değişen gece sıcaklıklarının yılın bu döneminde 4-6 derece arasında seyretmesi mevsim normallerinden sayılırken, bu yıl sıcaklıklarda hissedilir bir düzeyde artış olacağı ifade ediliyor. Mayıs ayında yağışların etkili olmasının beklendiği Erzurum’da ve bölgede, sıcaklıkların Haziran ayıyla birlikte hızlı bir yükseliş yaşayacağını düşünen Meteoroloji uzmanları, bu yıl yaz mevsiminin son yılların en sıcak ayları olabileceği beklentisini dile getirdi. 

 

DERELER VE ÇAYLAR COŞTU 

Öte yandan Erzurum’da Mart ve Nisan ayında yağan yoğun karın süratli bir biçimde erimesi, dere ve nehirleri de coşturdu. Başta Tortum Şelalesi olmak üzere Erzurum’daki irili-ufaklı dere ve çaylar adeta kaynamaya başlarken, beklenen yağmurlarla birlikte toprakların suya doyacağı dile getiriliyor. 

Sadece Mart ve Nisan ayında yağan karın büyüklüğü ise, metrekare başına 100-150 kilogram arasında değerlendiriliyor.