Yerel Haber Girişi : 24 Ocak 2022 12:43

Erzurum’da tatil sessizliği

Erzurum’da tatil sessizliği

Okulların yanı sıra üniversitelerin de tatile girmesiyle birlikte Erzurum yeniden sessizliğe büründü. Kent ekonomisi için büyük bir öneme sahip olan eğitim öğretim faaliyetleri, ara tatille birlikte sona erdi. İlk, orta ve lise dereceli okullarda yarıyıl tatili Cuma günü itibariyle başlarken, Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi’nde de çoğu fakülte tatile girdi. Üniversite öğrencilerinin tatil için memleketlerine doğru yola koyulmaya başladığı Erzurum’da, üniversite kampüsleri de sessizliğe büründü. Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi’ndeki sessizlik, şehrin tamamını etkilerken, esnaf ise daha şimdiden tatilin sona ereceği Şubat ayını beklemeye başladı.

 

ÖĞRENCİ EKONOMİNİN LOKOMOTİFİ

Erzurum esnafı, öğrencilerin kent ekonomisi için lokomotif niteliğinde olduğunu belirterek, özellikle geçen yıl pademi sebebiyle yüz yüze eğitime verilen aranın ekonomiyi allak bullak ettiğini dile getirdi. Erzurum esnafı, ödemelerin bile Erzurum’da öğrenciye göre ayarlandığını belirterek, “Erzurum’da esnaf için öğrenci büyük nimet. Üniversite öğrencileri gibi, diğer eğitim öğretim kurumları da, piyasanın canlılığının korunmasında büyük rol oynuyor. Erzurum’da ne zaman tatil başlar, işte ekonomik durgunluk da o zaman başlar” dediler.

 

ŞUBAT AYINI SABIRSIZLIKLA BEKLEDİLER

Şubat ayında okulların yeniden açılacağını kaydeden esnaf, Şubat ayının ikinci haftasını sabırsızlıkla beklediklerini ifade ederek, “Öğrencilerden uzakta kaldığımız her gün işlerimizin yüzde 70-80 oranında düşük oluyor. Tatil dönemlerinde ise, okulların açık olduğu zamanlarda kazandıklarımızla idare ediyoruz. Çünkü öğrenciler Erzurum için büyük bir ekonomik kaynak. Hemen her sektör öğrenciden, eğitim ve öğretim faaliyetlerinden faydalanıyor. Öğrencinin Erzurum için ifade ettiği anlamı pandemi döneminde çok daha iyi gördük” diye konuştular.