ÖZEL HABER Haber Girişi : 28 Aralık 2022 10:30

Erzurum’da trafik seferberliği

Erzurum’da trafik seferberliği
Erzurum’da trafik seferberliği

“Trafikte Küçük Hata Yoktur” sloganıyla yürütülen trafik eğitim seminerlerinin Erzurum etabı necip fazil kısakürek kültür Merkezi’nde yapıldı. Ak Parti Erzurum eski milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı’nın koordinatörü olduğu projenin hem tanıtımı ve hem de sürücülere yönelik eğitim seminerine katılım oldukça yoğun oldu. Özellikle lise öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği seminerde trafik kurallarına uymanın hayatta kalmak için başlıca formül olduğuna vurgu yapıldı. Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen, İl Emniyet Müdürü Levent Tuncel,  merkez ilçe belediye başkanları, trafik polisleri ve jandarma trafik ekiplerinin katılımıyla gerçekleşen programın açılış konuşmasını Mustafa Ilıcalı yaptı. Ilıcalı, ailesinin bir çok ferdini trafik kazalarında kaybettiğini belirterek, bu projeyle trafik kurallarına yönelik olarak farkındalık amaçladıklarını söyledi.

 

10 YILDA 63 BİN CAN KAYBI

Programın bir diğer konuşmacısı olan Aziziye belediye başkanı Muhammed Cevdet Orhan ise, Türkiye’de son on yıl içerisinde 63.000 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiğini hatırlattı. Sadece 2021 yılı içinde 5005 yüze yakın insanın trafik kazaları yüzünden canından olduğunu vurgulayan Başkan Orhan, trafik kurallarına yönelik olarak geliştirilecek farkındalık sayesinde en küçük hataya bile yer kalmayacağını dile getirdi. Palandöken belediye başkanı Muhammet Sunar yerel yönetimlerin trafik ve ulaşım düzenlemelerine yönelik teknik bilgiler aktarırken Yakutiye belediye başkanı Mahmut Uçar ise trafik kazalarının önüne geçebilmek için toplumsal bir bilinç seferberliği oluşturmak gerektiğini kaydetti.

 

GEREKEN HER ŞEYİ YAPTIK

Büyükşehir belediye başkanı Mehmet Sekmen ise Erzurumda üst yapı ve ulaşım ağları ile ilgili olarak yapılan çalışmaları sıraladı. Ulaşım ağlarından sinyalizasyon sistemlerine trafik işaretçilerinden yaya geçitlerine varıncaya kadar bir çok alanda trafik düzenlemesi yaptıklarını anlatan başkan Sekmen, “ biz her türlü alt yapıyı oluşturmuş durumdayız. Önemli olan hem bireysel hem de toplumsal olarak trafik kurallarına uymamız ve bu kuralların herkes tarafından dikkate alınmasını sağlamamızdır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından proje kapsamında organize edilen trafik seminerinde, katılımcılara trafik kurallarına neden uymaları gerektiği konusunda bilgiler verildi.