ÖZEL HABER Haber Girişi : 26 Mayıs 2023 09:55

Erzurum’da Ümit Özdağ tepkisi 

Erzurum’da Ümit Özdağ tepkisi 

14 Mayıs’ta yapılan seçimlerde Erzurum’dan 10 bin 324 oy alan Ümit Özdağ’ın Zafer Partisi, 28 Mayıs’a ilişkin olarak Erzurum’da da merak konusu oldu. HDP’nin açıktan destek verdiği Millet İttifakı ile birlikte hareket etme kararı alan ve Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yana saf belirleyen Ümit Özdağ’a, Erzurum’daki seçmenlerinden de tepki yağıyor. Ümit Özdağ’ın “katil” diye kendisinin nitelendirdiği HDP ile aynı çizgide buluşmuş olmasına tepki gösteren Dadaş seçmenler, “Daha seçim sürecinde HDP standının önünden geçen ve içerisinde kimsenin olmadığını görünce ‘dağa çıkmışlardır’ diyen bir siyasi parti genel başkanı, dağa çıktıklarını söylediği partililerle birlikte aynı adaya oy verecek. Bu nasıl bir yaman çelişkidir?” diye sordular. 

ERZURUM’DAN 10 BİN OY ALMIŞTI 
Ata İttifakı adayı Sinan Oğan’ın Erzurum’dan 28 bin oy aldığını hatırlatan Erzurumlu seçmenler, “Ümit Özdağ belli ki Sinan Oğan’ın topladığı oyları kendi gölgesi zannetmiş. Milliyetçi geçinen, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması halinde özerklik meselesinin gündeme geleceğini savunan Ümit Özdağ, seçimde Kılıçdaroğlu ile yan yana olacak. Özdağ kendisini bulunmaz Hint kumaşı zannedebilir, ancak bilmeli ki, Erzurum’da ona oy veren 10 kişiden birisi bile gidip Kemal Kılıçdaroğlu’na oy atmaz!” iddiasında bulundular. 

SİYASİ HAYATINI BİTMİŞTİR 
Sosyal medyadaki Erzurum gruplarında da gündem olan tartışma için çeşitli yorumlar getiren Dadaşlar, Ümit Özdağ’ın siyaseten hayatının hatasını yaptığını belirterek, “Eğer ki bu bir stratejiyse ileride bu nasılsa ortaya çıkar ve izah edilir. Ama eğer strateji değil de, gerçekten Ümit Özdağ’ın tercihiyse bilmeli ki, siyasi hayatı kesinlikle bitmiştir. HDP ile aynı adaya destek olan bir kişiden milliyetçi falan olmaz!” dediler.