ÖZEL HABER Haber Girişi : 21 Ocak 2023 10:16

Erzurum’da yapılandırma heyecanı

Erzurum’da yapılandırma heyecanı

Siyaset kulisleri dün Cumhuriyet tarihinin en geniş kapsamlı yapılandırma paketiyle çalkalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından önümüzdeki günlerde açıklanması beklenen yapılandırma paketi, Erzurum’da da büyük heyecan uyandırdı. 31 Aralık 2022 tarihi itibariyle devlete olan vergi, prim, trafik cezası, MTV ve daha birçok kalemdeki borcun yapılandırılmasını öngörecek paketi sabırsızlıkla bekleyen esnaf, gözünü Pazartesi günü toplanacak olan Kabine’ye çevirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yapılandırma paketiyle ilgili beklenen açıklamayı Bakanlar Kurulu toplantısı sonunda yapacağı belirtilirken, Erzurum’daki esnaf temsilcileri de değerlendirmelerde bulundu. 

KARŞI ÇIKANLAR DA VAR!
Erzurum’daki kimi esnaf temsilcileri, yapılandırmanın borçlu esnafı rahatlatacağı görüşünü savunurken, kimi esnaf odası temsilcileri ise, yapılandırmaların geçici bir rahatlama yaşatacağını belirterek, “Ödenemeyen borçlar yapılandırılarak taksitlendirilecek ama cari ay borçları da bu taksitlerin üstüne eklenecek. Önemli olan esnafın kazanabilmesi; kazanan esnaf borcunu zaten ödeyecektir. Bu borçların birikmesinin altında zaten bu sebep yatıyor. Hükümet sebepleri ortadan kaldırmalı ve esnafın kazanç elde edebileceği bir ortam oluşturmalıdır” dediler. 

TAMAMEN BORÇ AFFI OLMAZ! 
Erzurum’da binlerce esnafın yapılandırma taksiti ödediğini hatırlatan bazı esnaf odası temsilcileri ise, “Borcu hiç ödeyememektense yeniden yapılandırmak ve mevcut koşullarda ödemek çok daha iyidir. Eğer böyle bir yapılandırmaya gidilecekse, faiz oranları oldukça düşürülmeli ve borç yükü hafifletilmelidir. Tamamen borç affına karşıyız; çünkü bu da borcunu zamanında eksiksiz ödeyen esnafa haksızlık olur. Önemli olan vergide barış ortamını herkes için eşit bir biçimde tesis edebilmektir” diye konuştular.