ÖZEL HABER Haber Girişi : 07 Şubat 2023 10:18

Erzurum’da yardım seferberliği 

Erzurum’da yardım seferberliği 
Kahramanmaraş’ta önceki gece sabaha karşı meydana gelen depremin ardından Türkiye adeta kabusu yaşadı.

Yurdun 4.01 yanından deprem bölgesine yönelik olarak yardım seferberliği başlatılırken Erzurumdaki belediyelerde geri kalmadı. Büyükşehir Belediyesi depremin hemen ardından arama kurtarma timlerinden oluşan bir ekip ve onlarca iş makinesini deprem bölgesine gönderirken merkez ilçe belediyeleri de yardım malzemesi toplamak için harekete geçti. İlçelerde oluşturulan toplanma noktalarında deprem bölgesine gönderilmek üzere tasnif de paketlenen yardım malzemeleri bugün tırlar halinde yola çıkartılacak. 

YARDIM YAĞMURU 
Afad ve kızılay’ın koordine ettiği çalışmalar kapsamında Erzurumdaki iş makinaları hatay’da görev yapacak . Şehrin dört bir yanından toplanan yardım malzemeleri ise depremden etkilenen iller arasında ki Adıyaman’a ulaştırılacak. Yardım malzemeleri arasında battaniyeden konserveye bebek mamasından bebek bezini kışlık kıyafet yorgan battaniye ve daha bir çok malzeme bulunuyor. Belediyelerin toplayarak bir araya getireceği yardım malzemeleri tırlara yüklendikten sonra Erzurum afad’ın koordinesinde yola çıkartılacak. 

GÖNÜLLÜ ARAMA KURTARMA 
Öte yandan deprem bölgesinde gönüllü olarak hizmet vermek isteyen kişilerle ilgili olarakta açıklama yapıldı . Gönüllü vatandaşlarda öncelikle aranacak kriterin arama kurtarma ve ilk yardım eğitimi almış olması gerektiği kaydedildi.