ÖZEL HABER Haber Girişi : 17 Ağustos 2022 10:35

Erzurum’daki tek muhalefet HAVA MUHALEFETİ! 

Erzurum’daki tek muhalefet  HAVA MUHALEFETİ! 
Ana muhalefet partisi de dahil olmak üzere muhalefet partilerin tüm temsilcilerinin Erzurum’a dönük tek bir faaliyeti bile bulunmuyor.

Erzurum siyasetinde muhalefet boşluğu yaşanıyor. Ana muhalefet partisi de dahil olmak üzere muhalefet partilerin tüm temsilcilerinin Erzurum’a dönük tek bir faaliyeti bile bulunmazken, neredeyse tamamının genel merkez politikalarıyla gün geçirdikleri görülüyor. CHP, İYİ Parti, Deva, Memleket ve Yeniden Refah Partisi gibi muhalefet partilerinin il başkanlarının şehrin gerçeklerinden uzakta olmaları seçmenlerin de dikkatinden kaçmazken, kimi partilere ise il başkanı dayanmıyor. Erzurum’da muhalefetin sadece esnaf ziyaretlerinden ibaret olduğunu düşünen il başkanlarının yanında, sosyal medyadan şov yapmayı tercih eden il başkanlarına kadar muhalefet partisi il başkanlarının tamamının Erzurum diye bir derdi yok. Buldukları her fırsatta Erdoğan ve AK Parti aleyhine algı oluşturmaya çalışan il başkanlarının, şehir adına herhangi bir çözüm önerisi ya da görüş ortaya koyamadıkları ise, zaten biliniyor.

 

ERDOĞAN DÜŞMANLIĞI…

Erzurum’daki seçmenler, şehirde eksikliği büyük ölçüde hissedilen muhalefetin önce kendine ayar vermesi gerektiğini vurgulayarak, “Muhalefet dediğin sorundan bahsediyorsa, ortaya çözüm önerisi de koymalıdır. Ama bizim şehrimizdeki muhalefetin değil ortaya çözüm koyması, kendilerine bile bir faydaları yok. Esnaf ziyaretlerini, bir-iki vatandaşla tokalaşmayı muhalefet zannediyorlar. Eskiden böyle miydi? İktidar partisinin de, muhalefet partilerinin de il başkanları şehir için çalışırdı. Eleştirenler öneride bulunurdu, çözüm yolu gösterirdi. Ama şimdiki il başkanlarının çözüm önerisi üretecek kabiliyetleri bile yok. Varsa-yoksa Erdoğan düşmanlığı… Diyorlar ki, Erdoğan gitsin de, ülkenin ya da şehrin başına ne gelirse gelsin! Böyle il başkanlığı olmaz. Genel merkezin ve genel başkanın kanatlarıyla uçarak siyaset yapılmaz. Muhalefet partilerinin Erzurum il başkanları beyinlerini de, zihinlerini de, fikirlerini de genel merkeze ipotek edip, kiraya vermiş durumda. Bir il başkanının yaşadığı şehre dair hiç mi projesi, hiç mi bir fikri, hiç mi bir çözüm önerisi olmaz?” diye sordular.